Dubaj má novú rodinnú pláž a keď hovoríme rodinnú, myslíme tým miesto, ktoré v sebe skvelo snúbi pokoj na oddych rodičov s prvotriednou zábavou pre malé deti aj -násťročných. Poďte sa s nami pozrieť, ako to vyzerá na jednom z naj "cool" mieste populárneho emirátu, pláži La Mer.

Až do minulého roka boli hlavnými plážovými ikonami Dubaja hlavne Jumeirah Beach Residence a Kite Beach. Pláž lemujúca Jumeirah Beach Residence hlavne preto, že jej promenáda patrí k najživším od skorého rána do neskorej noci. Je tiež tou najviac "selfie" pláží, pretože možnosť ležať na piesku a odfotiť za sebou nekonečný rad mrakodrapov si nenechá ujsť len málokto.

Kite Beach sa zase pýši obrovskou dominantou - najluxusnejším hotelom Burj al Arab, ikonou v tvare bielej plachetnice. Táto pláž aj pre svoju šírku a rozľahlosť pravidelne hostí dubajské festivaly.

Zdroj: Facebook

​La Mer je teda nováčikom, ktorý by mal prinášať hlavne nekonečné množstvo zábavy a zázemie pre pohodovo strávený deň na pláži.

Ide o 2,5 kilometra dlhý plážový rezort. Tyrkysovo modrá voda, biely piesok a hipsterské maľby všade dookola dodávajú tomuto miestu na pestrosti. Pláž tu lemujú palmy, umelé jazierka a tiež drevené chodníčky. Samozrejmosťou sú sprchy a šatne pre všetkých návštevníkov úplne zadarmo.

Nájdete tu asi 130 kaviarní, obchodov a reštaurácií, od najmenších pojazdných zmrzlinární po veľké reštaurácie, ktoré sa po zotmení menia na miesta nočnej zábavy.

Zdroj: Faacebook

​Na pobreží sa tiež nachádza vodný park "Laguna Waterpark", v ktorom sa zabavia ako deti, tak dospelí. Návštevníkom ponúka vzrušujúce zážitky v podobe umelých vĺn a ďalších vodných atrakcií.

La Mer je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, ktoré smerujú do dubajských mestských hotelov.

Práve v kombinácii s dostupným mestským ubytovaním je táto pláž zárukou, že dovolenka v Dubaju nemusí stáž majetok.

Zdroj: CNC