Pred niekoľkými týždňami otvoril Peking svoje najväčšie letisko na svete, ktoré má aj hotel. Hotel Aerotel Beijing sa nachádza v gigantickom termináli Daxing a ponúka mnoho zaujímavých služieb.

Vyniká medzi nimi služba, v ktorej je možnosť „zaplatiť len za čas, ktorý v ňom strávite.“

Zdroj: Airtelchina

​V hoteli Aerotel sa môžete kedykoľvek prihlásiť a odhlásiť a cena za izbu závisí od počtu hodín strávených v apartmáne. Podľa súčasnej stratégie sú k dispozícii štyri typy časových pásiem: tri, šesť, deväť a dvanásť hodín.

Zdroj: Airtelchina
Ak ste teda nútení čakať niekoľko hodín v noci na let v Pekingu, ale nechcete sa zdržiavať v termináli alebo platiť plnú cenu hotelovej izby, tu je najvhodnejšie riešenie.

Hotel je vzdialený len 10 minút chôdze od medzinárodného check-inu. Má celkom 215 izieb, ktoré poskytujú všetky ideálne podmienky na spanie: poskytujú unavenému hosťovi pohodlné, tiché a relaxačné prostredie.

Zdroj: Airtelchina

Zdroj: Airtelchina

​Aerotel má vlastnú 24-hodinovú reštauráciu (je možné objednať si súkromné ​​stravovanie). K dispozícii je tiež fitnescentrum a dve konferenčné miestnosti.

Zdroj: Shutterstock

​Takmer 700 tisíc metrov štvorcových veľký komplex Daxing je pomenovaný po okrese v južnom Pekingu, v ktorom sa nachádza. Hoci má iba jeden terminál, je väčší ako štyri spojené londýnske terminály Heathrow - vďaka tvaru letiska musia cestujúci prejsť až šesťsto metrov, keď sú volaní k najvzdialenejšej bráne.

Zdroj: Shutterstock

V termináli tejto veľmi pôsobivej budovy sú dve úrovne, check-in vôbec nepoužíva papiere: odbavenie prebieha pomocou identifikácie tváre a batožiny cez mobilný telefón. Letisko plánuje asi 300 odletov a príletov za hodinu, keď dosiahne svoju plnú kapacitu a do roku 2021 bude schopné pojať 45 miliónov pasažierov ročne, do roku 2025 72 miliónov a do roku 2040 100 miliónov pasažierov, čím sa stane najrušnejším letiskom na svete.

Zdroj: Myaerotel