Hovorí sa mu Smaragdový ostrov, Zelená perla Jónskeho mora alebo tiež Ostrov cisárovnej Sissi. Korfu, ležiace v severnej časti Grécka, láka turistov nádhernými plážami, tyrkysovým morom, olivovými hájmi, bohatou flórou i vynikajúcou kuchyňou.

Vyše 200 kilometrov dlhé pobrežie ponúka romantické zátoky s azúrovou vodou aj pohodlie na širokých pieskových plážach s pozvoľným vstupom do mora a všetkým zázemím. Nadchne krásnymi výhľadmi z vysokých útesov prudko spadajúcich do mora alebo pieskovcovými balvanmi v severnej časti ostrova. Vďaka olivovníkom, eukalyptom, píniám, réve a viac než 40 druhom orchideí je Korfu, kde žije vyše sto tisíc obyvateľov, stále zelený ostrov. Hlavné mesto Korfu, ktorého rozloha je 592 kilometrov štvorcových, je Kerkyra s kostolom sv. Spiridona, patróna ostrova. Nachádzajú sa tu aj dve benátske pevnosti.

Kde sa ubytovať

Živé letovisko a prístav Gouvia má veľký výber taverien aj barov. Ďalšie z väčších centier je Sidari, s bujarým nočným životom, alebo Acharavi, kde si navyše deti užijú aquapark Hydropolis.

Zdroj: Facebook

​Pokojnejšie Agios Georgios sa nachádza neďaleko slaného jazera Korission, Pelekas umiestnený vo svahu ponúkne atmosféru pôvodných dediniek. Bez veľkých komplexov je tiež Kaasiopi. Fascinujúce východy slnka potom zažijete v Agios Ioannis Peristeron a chvíle pokoja nájdete aj v Nissaki a Agios Spyridon. Komu by nestačilo poznávanie krás ostrova, môže podniknúť plavbu do Modrej lagúny alebo napríklad na ostrovy Paxos a Antipaxos.

Za cisárovnou Sissi

Zdroj: Facebook

​Korfu si obľúbila rakúska cisárovná Alžbeta, známa ako Sissi. A tak tu bol pre ňu v rokoch 1890 - 1891 postavený v neoklasickom slohu zámok Achillion. Jazdila sem odpočívať, veľmi jej vyhovovala tamojšia klíma, obdivovala prírodu. Určite si vyhraďte čas nielen na prehliadku zámku, ale tiež na veľkolepo poňaté záhrady s množstvom sôch, zákutiami a terasami, ktoré pokračujú až k moru.

Zdroj: CNC