Na severnom póle otvárajú nový hotel.

S pribúdajúcimi nárokmi cestovateľov prichádzajú cestovné kancelárie s čoraz extrémnejšími špeciálnymi ponukami destinácií. Niektorí ľudia už považujú bežné islandské poznávacie zájazdy za nudné, na Špicbergy chodia ako domov a pár dní na Azoroch im pripadá, akoby si odskočili k vode v Benátkach. Luxury Action im teraz ponúka alternatívu v podobe pop-up iglu na severnom póle, ku ktorým sa za stotisíc dolárov dostanú šťastlivci pomocou vrtuľníka  v apríli.

Vtedy je takmer stopercentná pravdepodobnosť, že uvidia polárnu žiaru, pretože je to hlavná sezóna tohto veľkolepého nebeského fenoménu v Arktíde. Samozrejme, neexistuje žiadna záruka, pretože tento jav nemožno predvídať ani merať, ale jeho výskyt je v apríli oveľa pravdepodobnejší.

 „Lovci“ aurory borealis asi vedia, že tento fenomén nie je jednoduché zachytiť, ale je oveľa pravdepodobnejší na severnom póle ako, povedzme, v bežný večer v Tromse.
Zdroj: North Pole Igloos

​Čo získa cestujúci v tejto luxusnej akcii za stotisíc dolárov? Dve noci na Špicbergoch, dvojhodinový let vrtuľníkom na Arktídu, výstup zo základného tábora na ľadovec, kde ich čaká vyhrievané iglu so sklenenými stenami North Pole Igloos, v ktorom strávia nezabudnuteľnú noc v najsevernejšom hoteli na svete. Samozrejme, s kompletným vybavením pre všetko - od obuvi až po čiapky.

Zdroj: North Pole Igloos

​Ďalším zámerom cestovky je vzdelávacia prezentácia o klimatickej kríze, v ktorej vás ochotní sprievodcovia oboznámia s aktuálnou situáciu a radi vám povedia a ukážu, ako sa polárny kruh a jeho ekosystém vplyvom klimatických zmien zmenili.