Nudisti sa stali terčom zlodejov: Zúfalým naháčom pomáha polícia

Španielská Barcelona zaznamenala počas letných prázdnin nárast krádeží, najmä na nudistických plážach Sant Sebastia a Mar Bella. Zlodeji tam okradli asi dve stovky dovolenkárov o oblečenie a osobné veci. Strážcovia zákona preto okradnutým nudistom začali rozdávať špeciálne balíčky "prvej pomoci", aby ich uchránili aspoň pred hanbou.

Do slnečného Španielska vyráža čím ďalej viac turistov. Dovolenkári majú v obľube hlavne historickú Barcelonu, kde si môžu užiť nielen nádherné piesočnaté pláže, ale tiež množstvo pamiatok a vynikajúcich reštaurácií. S nárastom turistov ale vzrástol aj počet krádeží. Zlodeji hlavne útočia na preplnených plážach, a to predovšetkým na tých, ktoré sú určené nudistom.

Obľúbenými nudistickými plážami sú v Barcelone Sant Sebastia a Mar Bella. Od začiatku letnej sezóny tam ale bolo okradnutých už 178 plavcov. Dovolenkári si išli zaplávať a keď sa vrátili, nenašli nič zo svojich osobných vecí. Barcelona preto musela posilniť bezpečnostné zložky, ktoré hliadkujú hlavne na plážach. Španielske mesto má viac ako päť kilometrov pláží, okolo ktorých strážcovia zákona hliadkujú na bicykloch, motorkách, autách, ale prechádzajú sa aj peši.

Navyše mesto vymyslelo balíčky "prvej pomoci". Okradnutým nudistom policajti rozdávajú balíčky, v ktorých nešťastníci nájdu tričko, šortky, žabky a lístok na metro.

Zdroj: CNC