Manželka pilota chcela včas odletieť na dovolenku: Muža mimo služby poslala do kokpitu

Cestujúcich na trase z anglického Manchesteru do dovolenkového raja Alicante v Španielsku značne podráždilo dvojhodinové meškanie ich letu. Nimi zvolená nízkonákladová spoločnosť easyJet sa dlhodobo potýka s podstavom, hlavne s nedostatkom pilotov. Pilot tohto letu sa vôbec nedostavil, začiatok dovolenky ľudí zachránil Michael Bradley, pilot mimo služby, ktorý s manželkou a malým synom smeroval do Španielska. Muž sa ponúkol, že let odpilotuje, priznal, že ho k tomu vyzvala jeho žena.

Hneď niekoľko letov nízkonákladovky easyJet malo pre nedostatok personálu meškanie. Bradley sa preto ponúkol, že svoj let "odpilotuje" sám. Spoločnosť easyJet zdôraznila, že išlo "o výnimočnú situáciu", že Bradley je "ich pilot" a že bol "dostatočne oddýchnutý", aby cestu v poriadku v kokpite zvládol.

Pilot: Manželka sa na mňa významne pozrela

Bradley sa dokonca sám chopil palubného mikrofónu a svojim spolucestujúcim oznámil, že je pilot a že ich bezpečne dopraví do Španielska. Pasažieri boli z jeho rozhodnutia nadšení a odmenili ho potleskom. Všetko totiž bolo pripravené na odlet, jediný, kto chýbal, bol práve pilot. "Moja žena, ktorá so synom, dúfajme, že spí, sedí v rade číslo pätnásť, sa na mňa otočila a jednu mi vrazila. Významne sa na mňa pozrela a povedala, že budeme mať meškanie, pretože nemáme pilota," začal Bradley vysvetľovať.

"Keď som bol pri prepážke, zavolal som na centrálu easyJetu a hovorím, som tu na letisku, licenciu mám so sebou a zrovna nič nerobím. Veľmi rád by som už bol na dovolenke, takže ak potrebujete láskavosť, som k dispozícií," pokračoval pilot mimo služby. "Povedali mi, že sa mi ozvú. O 38 sekúnd mi zazvonil telefón. Prosím, prosím, pekne prosím, môžeš teda odletieť s letom do Alicante? Ozvalo sa na druhej strane," opísal Bradley.

"Takže sa ospravedlňujem za to, ako dnes vyzerám. Som tiež pilot easyJet, ale nemám uniformu. Mám aspoň normálne topánky. Ak je to v poriadku, vzal by som vás do Alicante," pilot bol odmenený hlasným pokrikom a potleskom.

Cestujúci: Úľava, že letíme bez meškania, prevážila

Nevšedný zážitok na svojom Facebooku opísala Michelle Hannah Potts, ktorá do Španielska cestovala so svojou kamarátkou Jess Clayton. "To sa môže stať len nám, dorazíme na letisko a dozvieme sa, že budeme mať 2 hodiny meškanie. Potom sa zrazu zmení čas odletu na ten pôvodný a my musíme bežať na gate," napísala vo svojom príspevku.

"Na prepážke sme sa spýtali, čo sa deje. Povedali nám: váš pilot nedorazil, ale tamten chlap to zaňho odletí. Našťastie to bol pilot. Let by nám asi zrušili, keby ho nebolo. Je to legenda! Pravda, bola som trochu nervózna, nakoniec ale prevážila úľava, že nemáme meškanie," dodala následne.

Zdroj: CNC