Modrý ostrov Capri: Miesto s najväčším výskytom celebrít na meter štvorcový

Bájny ostrov v Neapolskom zálive sa týči uprostred mora ako klenot. Je obohnaný skaliskami a nájdete tu more tak priezračné, že ani váš Photoshop takú modrú nevyrobí. Luxusné butiky, výborné reštaurácie, prechádzky po útesoch a jaskyniach a možnosť naraziť na niekoho známeho - to všetko sú veľmi silné lákadlá.

Na Capri sa dostanete trajektom do prístavu Marina Grande, ale auto nechajte doma, pretože na ostrove nie sú povolené. Budete sa musieť spoľahnúť na lanovku, staré roztomilé autobusy, ktoré vás vyvezú do najprudších kopcov, a hlavne na svoje nohy. Alebo si prenajmete jachtu a oboplávate Capri pekne dokola.

Zdroj: Facebook

​Ostrov nie je rozľahlý a žije na ňom len vyše 14 tisíc stálych obyvateľov. Napriek tomu sa môže zdať cez deň preplnený, pretože k nemu mieri trajekt za trajektom a vykladá stovky turistov, ktorí si chcú užiť atmosféru hviezdneho ostrova. Romantické krivoľaké uličky, ktoré ústia na malebné miesta s geniálnymi výhľadmi, opustené divoké záhrady, skaly rastúce priamo z mora, s každým ďalším krokom sa vám bude tajiť dych.

Zdroj: Facebook

​​Máte náladu na trochu adrenalínu? Vyvezte sa na Monte Solaro (najvyššiu horu ostrova) jednosedačkovou lanovkou, ktorú by sme dnes určite označili za ťažké retro. Pokiaľ by ste si radi užili nejaké tajomno, tak navštívte Modrú jaskyňu. Je prístupná len na malej lodičke so sprievodcom a zanechá vo vás nezmazateľnú stopu.

Zdroj: Facebook

Na ostrove tiež nájdete luxusné butiky svetoznámych značiek s najnovšími kolekciami návrhárov. Pokiaľ budete chcieť urobiť radosť svojej milovanej, nezabudnite na hodinky Capri Watch, zdobené drahými kameňmi, ktoré nikde inde než na ostrove nezoženiete.

Zdroj: Facebook

​Celebrity tu trávia čas radi, pretože je to miesto absolútne odtrhnuté od reality. Môžu sa ukryť v jednej z mnohých luxusných víl s výhľadom na celý záliv a relaxovať. Alebo môžu brázdiť Tyrhénske more na luxusnej jachte a užívať si slnečné dni, ktorých je tu väčšina. Kto všetko na Capri nedá dopustiť? Kate Moss, Hugh Jackman, Eva Longoria, Katy Perry, Mariah Carey, Kourtney Kardashian alebo Gwyneth Paltrow.

https://www.youtube.com/watch?v=zg6XPNdshrM

Zdroj: CNC