Pred niekoľkými dňami boli cestujúci letu AF117 zo Šanghaja na letisko Charlesa de Gaulla veľmi prekvapení: Air France a Parížska opera ich prekvapili úchvatným baletným výkonom.

Za celou myšlienkou stojí tanečník Parížskej opery Yvon Demol, ktorý pripravil choreografiu prispôsobenú úzkym priechodom pre pasažierov a predstavilo ju desať tanečníc. Jedinečná produkcia bola vytvorená na majstrovské diela Labutie jazero od Piotra Iľjiča Čajkovského a Štyri ročné obdobia Antonia Vivaldiho.

Zdroj: Air France

​Od 21. júna tohto roku bola Air France oficiálnym cestovným partnerom Parížskej opery na ich ázijskom turné. Spoločnosť prepravovala 162 členov opery vrátane tanečníkov, trénerov a technického personálu medzi Parížom, Singapurom a Šanghajom.

Zdroj: Air France
Prekvapenie si pre cestujúcich tanečníci prichystali pri poslednej etape turné, keď sa baletný súbor vracal z Ázie.
Zdroj: Air France

​Air France a Parížska opera majú veľa spoločného, ​​pretože obe organizácie prispievajú k tomu, aby sa viac ľudí na celom svete dozvedelo o francúzskej kultúre a životnom štýle.

Zdroj: Air France

​Medzitým je na všetkých diaľkových letoch leteckej spoločnosti k dispozícii videoknižnica s viac ako 1400 hodinovým materiálom, ktorý obsahuje najpamätnejšie chvíle opery a zo zákulisia. Záujemcovia, ktorí sa týchto letov nezúčastnia, si ich môžu pozrieť aj v sekcii Umenie a kultúra na internetovej stránke Parížskej opery.

Zdroj: YouTube