Chcete obdivovať krásy Islandu? Vyskúšajte impozantný hotel uprostred ničoho

Toto je údajne jedno z najlepších miest na Islande, aby ste zachytili polárnu žiaru. Ocenený ION Adventure Hotel, ktorý sa nachádza v blízkosti hlavného mesta, je z veľkej časti postavaný z recyklovaných materiálov uprostred gejzírov, jazier a skál a z jeho okien je vidno národný park, ale aj funkčnú elektrárňu.

Hotel ION Adventure, ktorý sa nachádza v horskom lávovom poli, je od mesta Reykjavík vzdialený necelú hodinu jazdy autom. Ak hľadáte pokojné miesto odpočinku pre svoju dušu v žiari polárneho svetla, ponúkne vám nezabudnuteľný zážitok a vystrelí vašu hladinu adrenalínu až ku stropu.

Zdroj: ioniceland.is
Samotný hotel medzi kopcami už z diaľky prekvapí návštevníkov svojím vzhľadom, ktorý pripomína starodávne fotografie.

Môže byť ideálnym východiskovým bodom pre objavovanie rozmanitých prírodných krás Islandu, flóry a fauny. V blízkosti hotela sa nachádza národný park Thingvellir, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO a po prehliadke si môžete dopriať relax poskytovaný hotelovými službami.

Zdroj: ioniceland.is

Okrem samotných izieb ponúka ION hneď tri vzrušujúce miestnosti.

V reštaurácii Silfra môžete ochutnať tradičné islandské chute vyrobené z čerstvých surovín z okolitého prostredia, ktoré pravidelne vyšperkujú ešte niečím nezvyčajným.
Zdroj: ioniceland.is

​Reštaurácia so slow food menu ponúka zmes modernej a jednoduchej kuchyne so sezónnou a aktuálnou kuchyňou, kým ocenený bar Northern Lights vás prekvapí množstvom islandských pív, likérov a iných nápojov. Lava Spa ponúka celý rad relaxačných procedúr, vonkajší bazén a nádhernú panorámu z každého rohu budovy.

Zdroj: ioniceland.is

​Štandardných izieb je k dispozícii naraz dvadsaťjeden, vrátane šestnástich dvojlôžkových izieb, dvoch s manželskou posteľou a troch s oddelenými lôžkami.

Pozrite si galériu

Luxusné apartmány sú zdobené tradičným islandským folklórnym štýlom od podlahy až po strop a môžete si vybrať z dvadsiatich štyroch prémiových izieb.

Jedna noc v tomto unikátnom hoteli vás vyjde približne 350 eur.

Island a jeho magické zákutia: Na týchto miestach akoby zastal čas

Jakub Połomski je fotograf-samouk, ktorý najradšej zo všetkého miluje hory. Od roku 2007 získal už mnoho cien v rôznych súťažiach, vrátane fotografovania pre National Geographic.

Zdroj: ION Adventure