Pre mnohých z nás je tu najkrajšie obdobie z celého roka - obdobie letných dovoleniek. Veľa dovolenkových destinácií už víta prvých turistov, a tak aj vy môžete bez pochybností vyraziť k moru. Pokiaľ sa už leta neviete dočkať, máme pre vás niekoľko tipov, kde slnko už hreje a more je príjemne teplé.

1. Turecko - krajina nekonečných pláží

Zdroj: Facebook

​Prvým tipom je veľmi obľúbená "krajina zázrakov" - Turecko. Vychýrená je predovšetkým Turecká riviéra, ale do vedomia ľudí sa dostávajú aj časti ako Bodrum či Izmir. Krajina sľubuje komfortné ubytovanie, široké pieskové pláže a zaručené letné počasie. Na Tureckej riviére sú vyhľadávané najmä mestá Side, ktoré preferujú predovšetkým rodiny s deťmi, a Alanya, na ktorú nedajú dopustiť mladí ľudia, ktorí sa chcú ísť večer zabaviť. Doprajte si oddych na Kleopatrinej pláži. 

2. Rozmanité Grécko

Zdroj: Facebook

​Grécko je krajina, ktorá má čo ponúknuť. Nielen Peloponéz na pevnine, ale aj množstvo zaujímavých ostrovov, ktoré sú viac-menej známe. Veď kto by nepočul o Kréte či Korfu? Grécko je zárukou kvality čo sa týka ubytovania a tiež jedla. Tešiť sa môžete na lahodnú kuchyňu, skvelé víno, množstvo zaujímavých výletov a hlavne známu grécku pohodu.

3. Bulharsko - raj pre rodiny s deťmi

Zdroj: isifa/Lidové noviny/EVA MONIOVA

​V Bulharsku sa rozhodne nudiť nebudete. Práve naopak. Nájdete tam všetko, čo k vysnívanej dovolenke patrí. Čakajú na vás dlhé pieskové pláže, príjemne teplé more, dobré jedlo či nápoje rakija alebo menta. Vyhľadávané dovolenké destinácie sú Zlaté piesky, Slnečné pobrežie, Primorsko, mesto Sozopol či pokojnejšie miesta ako napríklad Carevo alebo Svätý Konštantín. Užite si oddych na pobreží Čierneho mora.

4. Temperamentné Španielsko

Zdroj: Facebook

​Ak chcete zažiť neuveriteľnú dovolenku, vyrazte do temperamentného Španielska. Ak chcete zmenu, pevninu už máte preskúmanú, na Mallorce či Ibize ste ako doma, vyskúšajte Menorcu, kde vás čakajú pláže ako v Karibiku. Malebné rybárske dedinky, pôsobivá príroda či pieskové pláže si vás získajú, ak sa vydáte do pevninskej oblasti Costa de Almería. Už ste si vybrali?

Zdroj: CNC