Pokiaľ sa dnes rozhodnete vydať za najväčšími divmi sveta, pravdepodobne budete sklamaní. Z pôvodných starodávnych divov odolal bezohľadnému zubu času len jediný - Veľká pyramída v Gíze.

Hoci väčšina divov nenávratne zmizla, ich podoba naďalej inšpiruje umelcov, aby využili svoju predstavivosť a vrátili ich späť do života pomocou moderných technológií.

Spoločnos Budget Direct sa rozhodla dať moderným milovníkom kultúry šancu navštíviť majestátne starobylé stavby prostredníctvom série fotorealistických 3D vizualizácií. Vďaka práci architektov Keremcana Kirilmaza a Erdema Batirbeka pod vedením umeleckého riaditeľa agentúry NeoMam a pohyblivých grafikov z Fractal Motion sa môžeme pozrieť, ako starobylé skvosty vyzerali v čase ich najväčšej slávy.

"Našim cieľom bolo inšpirovať ľudí, aby znovu objavili dávno zabudnuté zázraky antického sveta. Našim cieľom je vyvolať zvedavosť cestovateľov i užívateľov internetu, aby sa tieto destinácie rozhodli navštíviť. Výsledkom je sedem animovaných krásnych rekonštrukcií, ktoré prinášajú tieto jedinečné štruktúry do života pred tvojimi očami!," približujú svoj zámer autori projektu.

Pozrite si galériu

Posvätná krása: Pozrite sa na trinásť najúžasnejších moderných kostolov na svete

Francúzsky fotograf Thibaud Poirier precestoval Nemecko, Francúzsko, Holandsko, Dánsko a Japonsko, aby vo svojom najnovšom projekte zachytil najkrajšie moderné kostoly, ktoré vznikli v poslednom pol storočí. Výsledkom sú dychberúce zábery katedrál aj menších kostolov. Návštevníka aj obdivovateľov fotografií prekvapujú rozličnosti moderných architektonických foriem. Všetky svätostánky spája účel ich vzniku a to je pocit, že človeka niečo presahuje.

Zdroj: CNC, Budget Direct