Na prácu snov vybrali hráča ragby: Mladík precestuje pol sveta a dostane kráľovský plat

Írsky hráč ragby vyhral konkurz na prácu snov. Počas troch týždňov bude mať možnosť precestovať celý svet a pritom všetko fotiť a umiestňovať na svoj instagramový účet. Veľký milovník cestovania za to všetko navyše dostane zaplatené a to 6000 libier.

Keď sa Harry McNulty do konkurzu na prácu hlásil, počet jeho konkurentov bol neuveriteľných 37 tisíc. A predsa vyhral. Dvadsaťšesťročný hráč ragby z Dublinu tak bude mať možnosť so spoločnosťou Royal Caribbean International precestovať celý svet. Firma sa týmto spôsobom snaží nájsť niekoho, kto je skúsený cestovateľ a zároveň ak talentovaný fotograf, ktorý vie zachytiť okamih a všetko správne propagovať na sociálnych sieťach.

Milovníka cestovania vybrala porota zložená z gitaristu skupiny The Vamps Jamesa McVeya a spisovateľky Nadie El Ferdaoussi. Vďaka ich rozhodnutiu tak bude môcť mladík počas troch týždňov precestovať napríklad Japonsko, Aljašku, Nórsko, Portugalsko, Dubaj a predovšetkým sa pozrie na súkromný karibský ostrov, kde je "základný tábor" celej akcie. Za všetko dostane navyše kráľovsky zaplatené. Až 6000 libier za tri týždne.

Pre Harryho to síce pravdepodobne bude celoživotný zážitok, ale tento mladík má cestovanie doslova v krvi. Milovník poznávania cudzích kultúr sa narodil finančníkovi, ktorý v súčasnosti nastupuje za ragbyovú reprezentáciu Bahrajnu, a žene, pre ktorú je lietanie po svete priamo prácou. Je letuškou v súkromnej flotile bahrajnského kráľa Skeiha Isa Bin Salmana Al Khalifa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Harry? (@saltynuts_),

Harry do dnešného dňa precestoval takmer všetko, čo na svete vôbec ide. Ako hráč írskeho ragbyového tímu pre turnaje Sevens bol len za minulý rok v Uruguaji, Čile, Hong Kongu, Instanbule, Jordánsku, Francúzsku a na Fidži. Od januára ale tiež nezaháľal a do dnešného dňa sa pozrel už do New Yorku, Juhoafrickej republiky a opakovane do Hong Kongu. Všetko tiež poctivo zdokumentoval na svojom instagramovom účte @saltynuts_. Má tam v tejto chvíli vyše 700 príspevkov a vyše 5000 sledujúcich.

A čo vôbec mladík na svoju budúcu prácu hovorí? "Bola to pre mňa obrovská senzácia, šok. Šanca precestovať celý svet a inšpirovať ľudí zaznamenávaním neobyčajných miest, z polovice tých, ktoré som nikdy nenavštívil, to znie ako úžasný životný štýl a šanca sa takým človekom skutočne stať. Už sa nemôžem dočkať, až to dobrodružstvo začne," priznal Harry.

Zdroj: CNC