Litovský cestovateľ si môže na svoj zoznam životných zážitkov pripísať veľmi zaujímavú položku. Muž letel na linke z Vilniusu do talianskeho Bergama v celom lietadle úplne sám. Ako je to vôbec možné?

Litovčan Skirmantas Strimaitis si kúpil jednosmernú letenku do Bergama, pretože si chcel zalyžovať v slávnych talianskych Alpách. Na let zo 16. marca tohto roku ale určite len tak nezabudne. Keď nastúpil do lietadla, zistil, že v obrovskom Boeingu 737-800, kam sa normálne vojde 189 pasažierov, je úplne sám. Spoločnosť mu robilo len päť letušiek a dvaja piloti.

Skirmantas si uvedomil, že niečo je zle vo chvíli, keď prišiel k odletovej bráne a posádka mu povedala, že už čakajú len naňho. Na letisko pritom prišiel včas. Keď potom nastúpil na palubu, nemohol uveriť vlastným očiam.

"Posádka sa najskôr zdala byť trošku zmätená," priznal. "Možno to pre nich bola tiež úplne nová skúsenosť," dodal.

"Dostalo sa mi osobnej predletovej bezpečnostnej inštruktráže. A potom som si mohol už len užívať let, robiť si selfie a písať. Mať na palube také ticho je veľmi neobvyklé. Celý deň som sa musel usmievať," opísal.

Zážitok si podľa mladíka nakoniec užili aj samotné letušky. Tak pohodový let vraj už dlho nezažili. Skirmantas sa tiež pochválil, že keď hovoril do mikrofónu pilot, v hlásení ho oslovoval: "pán pasažier".

A ako ku kurióznej situácii vôbec došlo? Cestovná kancelária Novaturas vysvetlila, že v daný deň vypravila stroj so skupinou klientov na trase z Talianska do Litvy. Než by sa ale vracal späť prázdny, spoločnosť skúsila predať jednosmerné letenky späť do Bergama. Kúpil si ju ale len Skirmantas. Ten si tak užil veľmi nevšedný zážitok.

Zdroj: CNC