Ulice zaplavili tisíce penisov: Japonský sviatok pripomína erotický veľtrh

Penis kam sa len pozrieš. Tak by sa dal charakterizovať japonský sviatok Honen Macuri. Ulice mesta Komaki ten deň zaplavia tisíce ľudí, aby oslávili hojnosť a predovšetkým plodnosť. Pomocou penisov. Pánske prirodzenia zaplavia ulice mesta a skutočne sa pred nimi nedá utiecť. Návštevníci festivalu si môžu na oslavu plodnosti kúpiť napríklad lízatko, párok alebo sošku. Všetko, samozrejme, v tom jednom tvare...

Ak si niekto predstavuje Japonsko ako konzervatívnu krajinu, mal by sa 15. marca pozrieť do mesta Komaki. Tento deň sa tam každý rok konajú oslavy plodnosti, ktoré sú známe pod názvom "festival penisov". Okrem oslavujúcich ľudí totiž ulice zaplavia desaťtisíce pánskych prirodzení, nedá sa pred nimi utiecť.

Hlavná atrakcia tradičného sviatku v hocikom môže vyvolať poriadny komplex. Ide o dva a pol metra dlhú sochu penisu z cyprusového dreva, ktorú v sprievode nesie 18 mužov. Nosičom lascívneho bremena ešte pred tým sionistickí mnísi očistia cestu rozhadzovaním soli.

Drevený penis nesú zo svätyne Kumano-ša do svätyne Šimej-ša. Nosičov 300-kilovej klady sprevádzajú davy ľudí a niektorí z nich majú dokonca to šťastie, že môžu obrovský úd pobozkať na špičky. Bizarným sprievodom ľudia oslavujú hojnosť a hlavne plodnosť, ktorú všadeprítomné penisy neúnavne pripomínajú.

Pozrite si galériu

Tradičný japonský detský sprievod: Nádherné kimoná a dobové kostýmy

V našom seriáli o japonskej kultúre dnes zavítame na jeden z tradičných procesných sprievodov zvaných Chigo Gyoretsu. Sprevádzať nás bude náš japonský kolega - Michal Mikšík.

Zdroj: CNC