Na rozmedzí Jónskeho a Egejského mora, južne od Peloponézu, sa nachádza grécky ostrov Kythira. Ponúka omamujúcu kombináciu nádherných pláží, pamiatok, atraktívneho vnútrozemia, skvelej domácej kuchyne a pokojnej atmosféry. Navyše miestni veria, že práve tu a nikde inde sa zrodila grécka bohyňa lásky Afrodita.

Na ktoré pláže?

Najobľúbenejšia je skalami obklopená Kaladi na východnom pobreží, na západe je to napríklad v malej zátoke skrytá Melidoni, severnejšie potom Kalami, jednou z najväčších je Fyri Ammos na severovýchode.

Pozrite si galériu

Čo navštíviť?

Rozhodne benátsky hrad nad hlavným emstom Kythira. Z výšky sa naskytá okúzľujúci pohľad na pobrežie aj vnútrozemie, v ktorom sa striedajú skaly, bylinami porastené kopce s údoliami, hojne sa tu pestujú olivovníky, mandľovníky, v menšej miere tu nájdete aj vinice a ovocné sady. Priamo v meste pozýva na návštevu Archeologické múzeum, len o pár kilometrov ďalej v Kato Livado môžete navštíviť Byzantské múzeum, v dedinke Milopotamos vstúpte do hradného komplexu ukrývajúceho hneď tri kostoly.

Pre koho?

Kythira je ideálna pre tých, ktorí si chcú dopriať autentickú grécku dovolenku. Budú spoznávať jednotlivé miesta, ochutnávať tradičné jedlá v tavernách a užívať si pokoj bez hlučných diskoték.

Zdroj: CNC