Zaplatil si letenku, kus cesty ale úmyselne zmeškal: Lufthansa ho ženie k súdu

Nemeckej spoločnosti Lufthansa sa nepáči prax niektorých cestujúcich, ktorí si objednávajú lacnejší let s prestupom, ale neabsolvujú celú cestu. Namiesto toho vystúpia v polovici v meste, ktoré chceli celý čas navštíviť, ale letenka len tam by ich vyšla drahšie. Jedného takého pasažiera kvôli takzvanému letu na "skryté miesto" ženie k súdu.

Nemecká spoločnosť Lufthansa sa súdi s jedným zo svojich pasažierov. Dôvodom podanej žaloby je takzvané "skryté miesto". Ide o fígeľ, ktorým môže cestujúci ušetriť veľa peňazí. Trik spočíva v tom, že pasažier vystúpi z letu v prestupnom mieste a zvyšok cesty už neabsolvuje.

Napríklad chcete letieť z Viedne do Pekingu, ale namiesto priamej letenky si objednáte let z Viedne do Malajzie s prestupom v Pekingu. Vystúpite ale v Číne a na lietadlo do Malajzie už nenasadnete. Koľkokrát sú tieto dlhšie lety s prestupom paradoxne lacnejšie, než priamy let do vytúženej destinácie.

Obvinený pasažier si takto zarezervoval letenku z Osla do Seattlu s medzipristátím vo Frankfurte. Na let z Osla skutočne nastúpil a odletel do Spojených štátov, na ceste späť ale vystúpil už vo Frankfurte a iným lietadlom spoločnosti Lufthansa odletel do Berlína.

Lufthansa tento drobný švindeľ vyhodnotila ako porušenie zmluvných podmienok prepravy a žiada od pasažiera náhradu vo výške 2112 eur. Berlínsky súd sa ale v decembri týmto prípadom odmietol vôbec zaoberať, a tak Lufthansa podala odvolanie.

Zdroj: CNC
Tagy: