Nebezpečné šelmy ako levy a tigre môžete v Safari Parque v čilskom Rancagua pozorovať z bezprostrednej blízkosti, napríklad len niekoľko centimetrov. Musíte sa ale zmieriť s tým, že ste v klietke.

V tomto známom čilskom safari si milovníci prírody a divokých zvierat naozaj prídu na svoje. Celý areál je naprojektovaný interaktívne a žiadny živočích tu nie je zavretý v klietke. Naopak, v niektorých častiach sú za mrežami návštevníci.

So zvieratami sú v bezprostrednom kontakte a tvory ako žirafy, zebry, antilopy alebo lamy si každý môže pohladkať, prípadne im aj ponúknuť seno či vhodné pochutiny, ktoré tu nachystali pracovníci parku.

Zdroj: Facebook

Oveľa adrenalínovejšia je ale tá časť safari, kde sa voľne pohybujú nebezpeční predátory, konkrétne levy a biele tigre.

Jurský park

V tejto časti safari si návštevníci menia tradičné role zo zoologických záhrad, kde sú zvieratá v klietkach a návštevníci si ich pozerali. Tu sú naopak voľné zvieratá a ľudia sú umiestnení v klietkach. A komu by bolo aj toto málo, tretia časť safari ponúka dávno vyhynuté zvieratá v akcii.

Zdroj: Facebook

​Táto časť sa tiež nazýva Jurský park a obrovské pohyblivé modely dinosaurov akoby z oka vypadli obživlým beštiám zo Spielbergovho filmového trháku.

Mobilné klietky

Po čilskom safari v Rancagua jazdia špeciálne vozidlá s masívnymi klietkovými nadstavbami. Voľne pobiehajúce divoké zvieratá sú totiž veľmi zvedavé a s veľkou obľubou na klietky vyskakujú a kontrolujú návštevníkov.

Tí tak majú jedinečný zážitok, keď cítia dych týchto veľkých predátorov a tí sa promenádujú len niekoľko centimetrov nad ich hlavami.

Samozrejme, že sú všetci vopred inštruovaní, že nesmú z klietok vystrčiť ani prst, inak by mohlo byť zle. Sú to predsa len šelmy, ktoré majú radi mäso...

Zdroj: CNC