Túto drevenicu si zamilujú aj tí, ktorí v živote nemali lyže na nohách

Po druhý raz zvolili Chalet Les Angest vo švajčiarskom Zermatte na World Ski Awards za nakrajšiu chatu lyžiarskych stredísk. Ak si pozriete obrázky, ihneď pochopíte prečo.

World Ski Awards oznamujú to najlepšie z roka v mnohých kategóriách, pričom vychádzajú z odborných znalostí dvadsiatichpiatich profesionálov z odboru lyžiarskej turistiky danej krajiny (pred dvoma rokmi získal prvé miesto Bighorn Revelstoke v Kanade).

K obhájeniu prvenstva švajčiarskej lyžiarskej chaty zrejme prispeli aj pôsobivé prírodné podmienky, hoci je pravda, že aj ostatné chatky ukryté v švajčiarskych horách majú v tejto súťaži rovnaké výhody.

Trojposchodová drevenica na južných svahoch Švajčiarska, severne od talianskej hranice, je vyrobená z recyklovaného dreva.

Obrovské panoramatické okná prebúdzajú hostí s úžasným výhľadom. Keď ráno roztiahnu závesy, vynoria sa pred nimi legendárne vrchy Matterhornu takmer na dosah rúk.

Pozrite si galériu

​V budove so sedemsto metrami štvorcovými sa nachádza sedem spální, z ktorých šesť disponuje súkromnými balkónmi, z ktorých je skutočne úžasné pozerať sa na dych vyrážajúcu panorámu. Ale tu ešte naše superlatívy nekončia: v sekcii wellness sa po celodennom lyžovaní môžete vykúpať v bazéne s čiernou žulou a pri pohľade na kopce Matterhorn zrekapitulovať celodenné zážitky.

Má vlastný výťah, obrovskú terasu, masážnu miestnosť, bar a klavír a pohodlne sa tu môže ubytovať až štrnásť ľudí. 

​Hovorí sa, že Zermatt nemá mŕtvu sezónu. Ak si cez zimu chatu Chalet Les Angest nerezervujú lyžiari alebo turisti za 65 tisíc švajčiarskych frankov na týždeň, v lete sa tu na svadbách striedajú svadobčania.

Žiaľ, na túto lyžiarsku sezónu už voľné miesta nie sú, takže nám nezostáva len slintať a závidieť. Môžete sa poobzerať inde, napríklad tu:

Len preto čakáme na zimu, aby sme si tu rezervovali izbu

Do začiatku lyžiarskej sezóny sa musíme ešte veľakrát vyspať, ale pomaly už môžeme začať premýšľať o zimných destináciách. Ak si ale nezvyknete plánovať dovolenky dopredu, máme pre vás niečo, čo vás trochu osvieži počas leta. Americký rezort v Teton Village.