Trochu preplnený ostrov: 500 obyvateľov žije na polovici futbalového ihriska

Ostrovček Migingo, ktorý leží na Viktóriinom jazere, je miestom, kde spolu musia susedia perfektne vychádzať. Na ploche s rozlohou asi polovice futbalového ihriska ich totiž žije viac než päťsto. Pri futbale, ak sa zídu vôbec na jednej polovici, je tam hráčov nanajvýš 22.

Kamenný ostrov leží v úrodných vodách najväčšieho afrického jazera. Na maličkom priestore žijú v plechových budovách predovšetkým ugandskí a kenskí rybári, ktorí tu majú všetko, čo k životu potrebujú: štyri krčmičky, kaderníctvo, dokonca aj pár nevestincov.

Zdroj: Facebook

​Cez deň chytajú ostrieže nílske, večer prichádzajú prostitútky z Kene, Tanzánie i Ugandy, aby ich po dlhom dni potešili. "Rozhodol som sa sem presťahovať, pretože kamarát sa odtiaľto vrátil s balíkom peňazí," vysvetlil Isaac Buhinza (22), ktorý som ako väčšina miestnych dorazil kvôli úrodným vodám a sľubnému zárobku.

Na pozadí zdanlivej idylky ale kypia roky trvajúce spory o územie, ktoré prezývané "najmenšia vojna Afriky". Rovnako ako sa tu prekrývajú, nárok na územie si robia dva štáty. Ostrov síce leží v kenských vodách, jeho územie ale považuje Uganda za vlastné.

Zdroj: Facebook

​Najviac sa situácia vyhrotila v roku 2009, a hoci vtedy premiéri sľubovali skoré vyriešenie konfliktu, situácia sa nikam neposunula. Rybári oboch národov tak žijú síce vedľa seba, ale nijako sa nevyhľadávajú, skôr naopak.

Hady, kostry, ľudožrúti: Tri ostrovy, na ktoré sa nedostanete

Ostrov plný jedovatých hadov, strašidelných povier, alebo agresívnych domorodcov. Aj napriek preľudneniu planéty ešte stále existujú na zemi miesta, na ktoré vás nepustia. A verte nám, ani po tom netúžite.

Zdroj: CNC