Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
TOTO je 9 najkrajších európskych miest počas jesene
Zdielať na
Life

TOTO je 9 najkrajších európskych miest počas jesene

Zdroj: Shutterstock

Niektorí ľudia si myslia, že jeseň je najkrajšie ročné obdobie zo všetkých. Pozrite si týchto deväť európskych miest v jesennom šate.

1. Praha, Česká republika

Facebook

​Praha, hlavné mesto Českej republiky, na jeseň je neskutočná. Ak chcete vidieť mesto ako na dlani, zájdite na Petřín, odkiaľ sa vám naskytne jedinečná panoráma.

2. Paríž, Francúzsko

Facebook

​Paríž je počas jesene očarujúci. "Mesto svetla" vás dostane počas prechádzok parkami, ktoré budú ihrať všetkými farbami. Vyskúšať môžete aj aktrakciu "White Nights" a pozireť si v noci všetky múzeá zadarmo.

3. Londýn, Veľká Británia

Facebook

​Jeseň v Londýne je nádherná. Pozrieť si toto mesto môžete peši, alebo sa kochať výhľadmi z trajektov či typických čiernych taxíkov.

4. Amsterdam, Holandsko

Facebook

​​Amsterdam si užijete, keď sa preveziete kanálmi. Jeseň na vás bude dýchať z každej strany. Okrem krás mesta sa môžete zúčastniť aj na viacerých festivaloch alebo si užiť Halloween po amsterdamsky.

5. Kodaň, Dánsko

Ann Ilagan

​​Hlavné mesto Dánska, ktoré je tiež centrom zábavy a kultúry, je počas jesene jedinečné. Turistov je pomenej a rady sú kratšie. Dokonca aj v prípade nepriaznivého počasia ponúka mesto veľa atrakcii.

6. Bruges, Belgicko

Facebook

​Stredoveké mestečko Bruges sa počas jesene stáva ešte krajším. Historické budovy dofarbujú rôznofarebné lístia na stromoch a chodníkoch. "Benátky severu" si tiež môžete pozrieť z plaviacej sa lodičky.

7. Reykjavík, Island

Facebook

​Hoci sa na jeseň dni skracujú, počas októbra sa môžete kochať ešte stále krásami jesenného Reykjaviku. Zelenú krajinu dofarbujú červeno-hnedé odtiene, ktoré kontrastujú s prvou vrstvou snehu.

8. Berlín, Nemecko

Facebook

​Berlín sa počas jesene mení na rozprávkové mesto. Stojí za to prejsť sa okolo obľúbenej zoologickej záhrady či mať piknik na Tempelhofer Feld. Dostane vás však aj Berlínska katedrála či Brandenburská brána.

9. Edinburgh, Škótsko

Facebook

​Historický Edinburgh je počas jesene čarovný. Krásu mu dodáva sfarebné lístie, ktoré dopĺňa jedinečné čaro mesta. Tieto krásy môžete na vlastné oči vidieť napríklad v obľúbenej kráľovskej botanickej záhrade.

Súvisiace články