Nocľah za mrežami: Aké je ubytovanie v hoteli prerobenom z bývalej väznice?

Hotel v nemeckom Offenburgu obývali niekedy v devätnástom storočí zločinci. Budovu navrhol architekt Heinrich Hübsch.

​Krátko po odovzdaní budovy v roku 1845 v nej boli väznení prevažne voľnomyšlienkári. Väznica slúžila v meste Offenburg až do roku 2009 a po rekonštrukcii v rokoch 2014-2017 sa zmenila na štýlový hotel.

Projektanti budúcim generáciám nezanechali len pôvodné časti budovy, dôležitú úlohu majú v dizajne jej interiéru staré a hrubé steny.

Na niektorých oknách boli ponechané dokonca mreže, aby mal Hotel Liberty autentickú atmosféru.

Ako prvé si pri prechádzaní chodbami hotela všimnete pôvodné väzenské dvere, ktoré nepôsobia práve najpríjemnejším dojmom. Samozrejme, tento strašidelný pocit budia hotelové izby len zvonka, tridsaťosem miestností hotela pôsobí mierumilovným dojmom.

Zdroj: Hotel Liberty

​​Atmosféru bývalej väznice evokuje len ladenie do sivej farby, samotné miestnosti sú priestranné, útulné, domácky a vkusne zariadené. Ich komfort dopĺňajú kožené kreslá a sedačky, ktoré skvelo ladia s dubovou podlahou.

Izby hotela sú veľké sedemnásť a dvadsať metrov štvorcových a každá z nich disponuje kráľovsky veľkou posteľou a vlastnou kúpeľňou. Na streche sa nachádza obrovský strešný apartmán, bar, pestrofarebný salónik, konferenčná miestnosť a knižnica s kapacitou 3000 kníh.

Pozrite si galériu

​​Hoci názov reštaurácie v hoteli symbolizuje úbohý osud väzňov minulého storočia, ponuka Wasser & Brotu je rozhodne pestrejšia ako voda a chlieb, keďže o gastronomické pochúťky francúzskej kuchyne sa stará samotný Michelin šéfkuchár Jeremy Bias.

Jedna noc vás v Hotel Liberty vyjde od 150 eur.

Niekdajšia trafostanica prešla poriadnou prestavbou: Dnes je z nej luxusný hotel

Takmer 50 rokov fungovala táto budova z roku 1963 v Kodani ako transformačná stanica. Nedávno prešla poriadnou rekonštrukciou a dnes by ste ju ani nespoznali. Niet divu, je z nej päťhviezdičkový hotel. Klobúk dole.

Zdroj: Hotel Liberty