Dokonalý výhľad: Prejdite sa po najšialenejších mostoch na svete

Občas architekt musí zapojiť do návrhu stavby tie najdivokejšie nápady, aby dokázal prepojiť neprepojiteľné. Objavte mosty, ktoré vedú na miesta, na ktoré by sme sa bez nich len ťažko dostali. Pozrite si ich konštrukcie od tých najmodernejších až po tie najprimitívnejšie. Niektoré budia ľahkú nedôveru, iné zas obdiv a sú aj také, na ktoré by ste bez poriadnej dávky odvahy len tak nevstúpili.

1. Langkawi Sky Bridge (Malajzia)

Zdroj: Facebook

​​Sky Bridge nad Langkawi rozhodne nie je pre niekoho s panikou z výšok. Môžete sa vďaka nemu prejsť po nebeských výšinách a obdivovať koruny stromov dažďového pralesa. Vznikol v roku 2004 a je zavesený na nosníku dlhom 82 metrov. Prechádzka nebude dlhá, ale len 125 metrov naozaj nie je pre tých, ktorým sa z výšok krúti hlava, pretože most sa pri chôdzi ľahko hojdá.

2. Storseisundbrua (Nórsko)

Zdroj: Facebook

​Zdá sa vám, ako by ste stál Storseisundet Bridge trochu nakrivo? Vidíte dobre. Nórsky most, po ktorom vedie jedna z najnebezpečnejších ciest na svete Atlantic Ocean Road, vyzerá, ako by sa trochu spoločensky unavil. Krivka mostu sa nachádza vo výške 260 metrov a pri zlom počasí odporúčame sa tejto ceste radšej vyhnúť, vyzerá totiž, ako by viedla do prázdna.

3. OCBC Skyway (Singapur)

Zdroj: Facebook

​OCBC Skyway v Singapure vám ponúkne neskutočný výhľad na visuté záhrady Bay a nádhernú prechádzku vo výške 22 metrov. Budete obdivovať 18 gigantických stromov (inšpirovaných austrálskymi Karri) a spomeniete si na príbeh princeznej Monoke. Odporúčame prechádzku naplánovať na súmrak, osvetlenie vám vyrazí dych.

4. Presklenený most pri Čang ťia-ťie (Čína)

Zdroj: Facebook

​Most neďaleko čínskeho mesta Čang-ťia-ťie je len pre otrlých. Rozkladá sa nad hlbokým kaňonom a má presklené dno, takže si všetky prírodné krásy užijete bez prekážok. "Len" 43 metrov dlhú prechádzky neodporúčame na prvé rande, vášmu spoločníkovi by sa mohli zo všetkej tej krásy kolená podlomiť.

5. Lanový most Carrick-a-Rede (Severné Írsko)

Zdroj: Facebook

​Unikátny most sa nachádza aj na pobreží Severného Írska. Lanový most Carrick-a-Rede ponúka tiež riadny adrenalín. Vo výške takmer 30 metrov nad rozbúrenými vlnami mora môžete pozorovať rozmanité skalnaté írske útesy a meditovať v divokej prírode.

Akoby tento zlatý most vo Vietname držal vo vzduchu kamenný boh

Tento most v juhovýchodnej Ázii odovzdali len pred pár týždňami, ale už sa medzi miestnymi obyvateľmi a turistami stal obľúbenou atrakciou.

Zdroj: CNC