Kam vyraziť za teplom na sklonku sezóny: Zohrejte sa v Grécku, Turecku aj na Slovensku

Slniečko u nás už pomaly stráca na sile. Chcete si leto trochu natiahnuť? Vyrazte na výlet na horúce pláže. Sú po sezóne nielen lacnejšie, ale aj pokojnejšie a prázdnejšie.

1. Ideál pre seniorov: Taliansko i Emiráty

Zdroj: Facebook

​Máte už odrastené deti a chcete si užiť pokojnú dovolenku, ktorá vás navyše zbaví zdravotných neduhov? Vyrazte na taliansky ostrov Ischia, kde termálne liečivé pramene vyvierajú nielen v mnohých hoteloch, ale aj na plážach. Ak si chcete len užívať pokoj, skúste moderný trend - hotely bez detí.

2. Ideál pre poznávanie pamiatok: Juh Grécka a Turecko

Zdroj: Facebook

​Kréta je najjužnejší grécky ostrov, Rhodos najslnečnejší. Preto sú aj na sklonku sezóny jasným tipom na dovolenku, ktorá sa dá kombinovať s množstvom výletov a poznávaním historických pamiatok a prírodných krás. Veľkú porciu pamiatok nájdete aj na neďalekej tureckej pevnine, ktorá zdieľa s Gréckom podobnú históriu.

3. Ideál pre športovcov: Egypt s trénermi

Zdroj: Facebook

​Športovci to majú jednoduché. Hotelové fitness centrá sú dnes bežné úplne všade a ísť si zabehať po pláži môžete tiež kdekoľvek. Lenže niekde vám ponúknu aj niečo navyše. V niektorých egyptských hoteloch sú cetrifikovaní fitness tréneri.

4. Ideál na leňošenie: Turecké pláže

Zdroj: Facebook

​Široké pláže s jemným pieskom, luxusné hotely, pamiatky, mestá i príroda na výlety. To všetko nájdete v Turecku, ktoré sa tento rok predáva za výborné ceny.

5. Ideál pre tých, čo majú radi more: Slovenské kúpele

Zdroj: Facebook

​Nemáte radi more a piesok medzi prstami na nohách? Za teplom môžete vyraziť aj na Slovensku. Napríklad do známych kúpeľov v Rajeckých Tepliciach. Majú podobu antických kúpeľov, liečivá termálna voda tu má okolo 37 stupňov Celzia a majú tu i saunový svet. Schladiť sa môžete na výletoch do malebnej Rajeckej doliny či na túrach jesennou Malou Fatrou.

Láska na prvý pohľad: Týchto päť hotelov si okamžite zamilujete

Stáva sa, že ak cestujete po svete, ostanete v niektorom z hotelov dlhšie, pretože si zamilujete jeho atmosféru, podobu alebo komfort. Vybrali sme pre vás päť hotelov od Islandu po Macao, z ktorých by sme sa odhlasovali len s ťažkým srdcom.

Zdroj: CNC