Kúzelné pláže omývané teplým Stredozemným morom. To je Turecko, ktoré ale ponúka tiež množstvo historických pamiatok a prírodných zaujímavostí, ktoré by ste mali vidieť.

Pre tých, čo nechcú ležať celé dni na pláži, ponúka Turecko mnoho iných aktivít. Navštívte napríklad prírodný poklad Pamukkale - bavlnený hrad, ktorý je zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Táto snehová biela sústava kaskád, jazierok a terás bola v priebehu tisícky rokov vytvorená vďaka minerálnym prameňom, ktoré dodnes stekajú po skale. Okrem toho sa tu nachádzajú pozostatky kúpeľného antického mesta Hierapolis.

Zdroj: Facebook

​Pre milovníkov histórie je skvelou voľbou Alanya, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie letoviská. Nachádza sa tu miestna pevnosť s hradbami alebo vyše 30 metrov vysoká Červená veža. Okrem toho tu nájdete mešitu Andizli, ktorú nechal v 13. storočí postaviť sultán Alaeddin. Túto krajinu proste stojí za to spoznať.

Opäť sme sa zamilovali do Bali: Pozrite sa na luxusný hotel v raji na zemi

Bali nemusíme veľmi predstavovať. Je to jeden z najznámejších ostrovov v Indonézii, dovolenkový rezort a raj na zemi. Hotel Como Umu Canggu je už len čerešničkou na torte.

Zdroj: CNC