Z Európy do USA za štyri minúty: Ako vyzerá cesta cez oceán v najväčšom lietadle sveta?

Z Londýna do San Francisca to normálne lietadlom trvá 11 hodín, vďaka britskému pilotovi si ale úchvatnú cestu môžete vychutnať len za štyri minúty. Umožní vám to jeho časozberné video, ktoré zachytáva všetky krásy.

​Nahrávka vznikla v kokpite Airbusu A380, ktorý je momentálne najväčším lietadlom pre pasažierov na svete. Zábery urobil britský pilot Dave Wallsworth, ktorý mal namierené z londýnskeho Heathrow do kalifornského San Francisca. Pri pristávaní sa mu podarilo zachytiť aj ikonický záliv, ktorému dominuje most Golden Gate Bridge.

"V tak nádherný deň, ako bol, najskôr uvidíte oblasť zálivu a potom hneď hľadáte očami Golden Gate Bridge, čo je naozaj ikonická pamiatka. Ako môžete vidieť na videu, pri priblížení letíme priamo nad mostom a potom rovno na letisko, vďaka čomu máme nádherný výhľad na San Francisco. Toto je jedno z najúchvatnejších miest na pristátie, keď je pekné počasie," opísal Dave Wallsworth.

San Francisco ale nie je jedinou pozoruhodnosťou, na ktorú sa piloti pri lietaní tešia. "Pokiaľ nie je oblačnosť, potom je pohľad na Grónsko skutočne veľkolepý. Zverejnil som mnohé fotografie Grónska na svojich účtoch na Twitteri a Instagrame, pretože ten pohľad nikdy nesklame, najmä potom v pobrežných oblastiach sa v priebehu roka značne mení. Samotná veľkosť a rozmery niektorých ľadovcov, ktoré možno vidieť, sú neuveriteľné," dodal.

Viete, čo sa deje s vaším kufrom v batožinovom priestore letiska?

Aká je strastiplná cesta vašej batožiny po tom, čo jej dojatí zamávate na rozlúčku? Video z amsterdamského letiska Schiphol vám to predvedie.

Zdroj: CNC