Chcete komfortne prespať v púšti posiatej kostrami? Žiadny problém

Prenocovať medzi pieskovými dunami v púšti pokrytej obrovskými pozostatkami zvierat, znie skôr ako nočná mora a nie jedinečný zážitok. Kto by ale predsa chcel niečo podobné vyskúšať, má teraz možnosť v Namíbii.

Konkrétne v Národnom parku Skeleton Coast, kde začiatkom júna otvorili reštauráciu s názvom Shipwreck Lodge, v jednej z najstarších púští na našej planéte.

Zdroj: Shipwrecklodge
​V púšti Namib, medzi najväčšími piesočnými dunami na svete, sú postavené príbytky ponúkajúce možnosť ubytovania v bizarnom prostredí.
Zdroj: Shipwrecklodge

​Názov samotnej oblasti je desivý: pre obrovské množstvo kostier veľrýb a vrakov ho prezývajú Pobrežím kostier.

Dizajn tajomných stavieb sa inšpiroval okolitým prostredím doslova posiatym kostrami a morskými vrakmi.
Zdroj: Shipwrecklodge

​Návštevníci drevených príbytkov sa z otvorených okien môžu kochať nádherným výhľadom na Atlantický oceán.

Zdroj: Shipwrecklodge

​Hotel vybavený bazénom a wifi má desať spální, a ak už neviete, čo od nudy, môžete sa terénnym vozidlom hotela vybrať do púšte pozorovať divé zvieratá a skúmať vraky.

Zdroj: Shipwrecklodge

​Bez ohľadu na to, ako desivo to znie, sledovanie nekonečného púštneho západu slnka z verandy je skutočne unikátnym zážitkom. Nie náhodou budú v tomto hoteli tráviť medové týždne aj novomanželia princ Harry so svojou manželkou.

Pozrite si galériu

Dovolenka v jaskyni: Starobylé obydlia sa menia na luxusné hotelové izby

Starobylé príbytky s tisícročnou históriou nemusia byť len súčasťou múzeí. Po citlivej rekonštrukcii sa z nich môžu stať príjemné apartmány, kde je radosť stráviť dovolenku.