Súťaž sa vyhodnocovala podľa množstva fotografií destinácií na obľúbenej internetovej aplikácii. Nádherné biele duny a modré more si vyfotili stovky tisíc užívateľov. Ktoré sú tie najpopulárnejšie?

1. Whitehaven Beach, Austrália

Zdroj: Wikipedia/Whitehaven Beach
Množstvo fotiek: 132 tisíc

Prvé miesto vyhrala rozprávková pláž Whitehaven na austrálskom ostrove Whitsunday. Pláž ostrova neďaleko severovýchodného pobrežia pevninskej Austrálie okrem tohto víťazstva získalva vlani prvenstvo v súťaži o najkrajšiu pláž južného Pacifiku v súťaži TripAdvisor Travellers´ Choice Awards.

2. Lanikai Beach, Havaj

Zdroj: Wikipedia/Lanikai Beach
Množstvo fotiek: 120 tisíc

Palmy, azúrová voda a malé hrboly ostrovčekov. To prilákalo na havajský ostrov Oahu viac ako stotisíc fotografov. Lanikai, v preklade nebeské more, sa umiestnilo na druhom mieste.

3. Horseshoe Bay, Bermudy

Zdroj: Wikipedia/Horseshoe Bay
​Množstvo fotiek: 94 tisíc

Zátoka dostala svoj názov podľa tvaru podkovy a je plná jaskýň a skalných útvarov, čo z nej robí ideálne miesto pre exotické fotografie. Pláž na Bahamách dostala bronzovú medailu.

4. Cayo Coco, Kuba

Zdroj: TripAdvisor/Cayo Coco
​Množstvo fotiek: 86 tisíc

Nádherné pláže Cayo Coco nie sú len miestom nebesky modrej vody a bieleho piesku, ale tiež domovom vzácneho vtáctva. Okrem jedinečného bieleho ibisu, tak tiež sídli jedna z najväčších komunít plameniakov na Západnej pologuli.

5. Bavaro, Dominikánska republika

Zdroj: Pinterest
​Množstvo fotiek: 85 tisíc

Pláž Bavaro je krásna nielen na povrchu, ale aj pod vodou. Kúsok od pobrežia sú koralové útesy, ktoré lákajú potápačov z celého sveta.

6. Boulders Beach, Juhoafrická republika

Zdroj: Wikipedia/Boulders Beach
Množstvo fotiek: 79 tisíc

Chránená oblasť Boulders bech je často plná afrických tučniakov. Láka ich sem ochrana masívnych balvanov pred vetrom a vlnami.

7. Bournemouth Beach, Veľká Británia

Zdroj: TripAdvisor/Bournemouth Beach

​Množstvo fotiek: 75 tisíc

Jedna z mála pláží, ktorá sa nenachádza v trópoch, je juhoanglické pobrežie pri mestečku Bournemouth. Ikonou turisticky obľúbeného miesta je historické mólo.

8. Pink Sands, Bahamy

Zdroj: Pinterest
Množstvo fotiek: 72 tisíc

Pláž Pink Sands, alebo ružové piesky, je populárna vďaka netradičnej farbe, ktorú dostáva od ulít mikroskopických prvokov z radu dierkonožcov. Ružová pláž sa tiahne asi päť kiloemtrov po pobreží a je najkrajšia pri západe slnka.

9. Ao Nang, Thajsko

Zdroj: TripAdvisor/Ao Nang
Množstvo fotiek: 61 tisíc

Thajská pláž Ao Nang sa umiestnila na predposlednom mieste top desiatky. Populárnu destináciu preslávili hlavne jedinečné skalné ostrovy, ktoré čnejú z mora ako mohutné stĺpy. Nikto, kto Ao nang navštívi, neodíde bez fotografie na pamiatku.

10. Playa Paraiso, Mexiko

Zdroj: TripAdvisor/Playa Paraiso
​Množstvo fotiek: 61 tisíc

Na poslednom mieste top 10 sa umiestnila pláž Playa Paraiso pri mexickom meste Tulum. Z centra Tulumu je to asi tri kilometre. Na pláži je mnoho barov i aktivít na vyžitie.

Neviete kam na dovolenku? Pozrite si najkrajšie národné parky v Európe

Milujete prírodu? Vyráža vám dych pohľad na lesy, jazerá, faunu a flóru? Objavte najkrajšie národné parky v Európe.

Zdroj: CNC