Pokiaľ ste muž, na ostrov Supershe Insland sa najskôr nikdy nedostanete. Tým je totiž vstup na malý kus krjainy v Baltskom mori prísne zakázaný. Autorkou iniciatívy a majiteľkou ostrova je Kristin Roth, zakladateľka feministického hnutia Supershe.

Nejde o to, že by Kristin nemala rada mužov, práve naopak. Podľa nej je mužský element príliš sexuálne rušivý pre ženy, ktoré chcú na dovolenke oddychovať. Preto sa rozhodla vybudovať letovisko, kde sa nežné pohlavie môže sústrediť len na seba.

Pre návštevníčky je na ostrove pripravená joga, wellness či meditácia. Všetko je vysoko kvalitné, čo dokazuje fakt, že o ostrove písal prestížny časopis Vogue. Hoci záujem je veľký, na ostrovček sa vojde len 10 ľudí. Výber návštevníčok je tak pomerne prísny.

"Dôležité pre mňa bude, aby žena, ktorá navštívi ostrov, mala úžasnú osobnosť, optimistickú a pohodovú, pretože budeme na ostrove,"

prezradila Kristin.

Zdroj: Facebook

​Kristin sa na ostrov dostala cez svojho priateľa, ktorého rodina vlastnila susedný ostrov. Tam sa dozvedela, že dnešný Supershe Island hľadá nového majiteľa. Ako poradkyňa v prestížnej firme si kúpu mohla dovoliť a zrealizovať tam svoje plány.

"Žila som vo svete, dýchala vo svete, ktorý ovládali muži,"

hovorí sebavedomo Švédka. Podľa nej je zmyslom organizácie Supershe predovšetkým zjednotiť mimoriadne ženy z celého sveta, ktoré túžia po zdravom a vyrovnanom živote.

Zdroj: CNC