Grécko ako ho nepoznáte: Neopozerané miesta v najpredávanejšej letnej destinácii

Grécko bude tento rok vypredané. Ak sa tam chystáte, skúste sa poohliadnuť po menej známych miestach. Alebo preskúmajte známe miesta inými očami než všetci ostatní.

1. MYKONOS: Ostrov luxusu

Zdroj: Facebook

Ostrov Mykonos milujú hviezdy a bohatí ľudia z celého sveta. Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Mariah Carey alebo Spiderman Tony Maguire, tí všetci si ostrov obľúbili. Spletité biele uličky mesta plné kvetín a farebné domy v prístave určite ohromia aj vás. Pokiaľ ste milovníci prepychu a vyššie ceny vás neprekvapia, zabudnite na Santorini a Zakynthos a skúste Mykonos.

2. LEFKADA: Ostrov pláž

Zdroj: Facebook

​V preplnenom Grécku môže byť Lefkada horúci tip na súkromie. Zatiaľ čo východná časť ostrova je vďaka rozvinutej hotelovej infraštruktúre populárna predovšetkým medzi windsurfermi a rodinami s deťmi, západná časť je zasľúbená plážam. Tiež je takmer celé západné pobrežie jedna dlhá prírodná pláž. Veľké hotelové komplexy sa na tejto strane ostrova stavať nesmú. A hoci je mnoho tamojších pláží (Egremni, Porto Katsiki, Pefkoulia, Kathisma) považovaných za najkrajšie v Európe, na niektorých môžete byť skoro sami.

3. KALYMNOS: Ostrov adrenalínu

Zdroj: Facebook

​Milujete adrenalín? Na ostrove Kalymnos budete medzi svojimi. Patrí medzi najkrajšie miesta na svete pre skalolezcov a asi 10 tisíc ich sem každoročne prichádza. Z celého Grécka je Kalymnos aj najobľúbenejším miestom pre potápačov, ktorí tu nájde útesy, podmorské jaskyne a vraky najčastejšie z druhej svetovej vojny. Ale aj plážoví povaľači tam budú vo svojom živle. Ostrov patrí k pokojnejším a mnoho tamojších návštevníkov tam prichádza za športom, takže na plážách nie je hlava na hlave.

4. KEFALONIA: Najlepšia pre rodiny

Zdroj: Facebook

​Grécka Kefalonia nepatrí k najdrahším destináciám. Najväčší z ostrovov v Jónskom mori ale má čo ponúknuť. Piesočnaté pláže ako Xi, Petani či Lassi majú mäkké dno a sú tak ideálne pre malé deti. Oproti známejšej Kréte, Korfu či Rhodosu na Kefaloniu nemieria davy turistov, je tradičnejšia a pokojnejšia.

5. KORINTSKÝ ZÁLIV: Neopozerané pobrežie

Zdroj: Facebook

​Dovolenka v Grécku znamená pre veľkú časť turistov predovšetkým dovolenku na jednom z viac než 500 gréckych ostrovoch. Lenže aj pevnina má čo ponúknuť. A to nielen na polostrove Chalkidiki alebo Olympijskej riviére. Tajným tipom môže byť Korintský záliv, kde sa spájajú výhody teplého a pokojného kúpania sa v zálive s možnosťou navštíviť slávne pamiatky, ako je veštiareň v Delfách alebo tiesňava Thermopyly. A do Atén, nabitých pamiatkami, je to odtiaľ je pár desiatok kilometrov.

Máte radi gyros? Zoznámte sa s pestrou gréckou kuchyňou

Aj keď je chutný gyros zabalený v čerstvom pita chlebe a poliaty tzatziky stále u nás zriedkavý, grécka gastronómia toho ponúka ďaleko viac a je oveľa pestrejšia. Olivový olej, mäso, čerstvá zelenina a typické koreniny - pre grécku kuchyňu je typická slnečná stredomorská atmosféra, s jemne aromatickými jedlami.

Zdroj: CNC