Osem aplikácií, ktoré vám uľahčia cestovanie

Ani to veľmi nepreženieme, ak povieme, že bez tabletu a smartfónu už pomaly nechodíme ani na nákupy, nieže na dlhšiu zahraničnú cestu. A keď už ich máme so sebou, pozrime si, aké možnosti nám ponúkajú, aby nám zjednodušili život.

PackPoint

Pred dovolenkou sa rozhodne hodí zoznam vecí, ktoré by ste si nemali so sebou zabudnúť vziať. A prečo sa trápiť zostavovaním zoznamu, v ktorom nesmie chýbať plážová obuv, alebo teplé ponožky.

Zdroj: Pixabay

​Je tu aplikácia PackPoint, ktorá potrebuje vedieť len základné informácie (cieľ cesty, dátum) a položí vám niekoľko otázok o dôvode vašej cesty, na základe ktorých zostaví návrhy, prípadne vás upozorní, aby ste si do batožiny nezabudli vložiť kraťasy, alebo manžetové gombíky.

WiFi Map

Aj keď vo viacerých krajinách už môžeme surfovať za približne rovnaké ceny ako u nás, niekedy otvárame obsah a aplikácie, ktoré si ukroja poriadny kus našich dát.

Aby ste nemali v zahraničí problém vyhľadať miesto najlepšieho wifi pripojenia, máte poruke túto aplikáciu.
Zdroj: Pixabay

​WiFi Map si vyberá najlepšie dostupné WiFi vo vašom okolí a poskytne vám k nemu aj heslo. Na oplátku od vás žiada osobné údaje, pri ktorých nie je na škodu byť opatrný. Mapu je možné použiť aj offline, prémiová verzia poskytuje ešte širšie možnosti.

Google Translate

Ak sedíte na terase talianskej kaviarne a chcete do svoje kávy studené mlieko, ale nemáte ani tušenie, ako si ho v miestnom jazyku objednať, stačí vyloviť prekladač spoločnosti Google.

Zdroj: Pixabay

​S prekladom vám pomôže až v 103 jazykoch a stačí požadovaný výraz naťukať do svojho telefónu. V 59 jazykoch je dostupných režime offline a v 39 stačí kameru podržať napríklad na jedálnym lístkom a aplikácia vám (nie celkom bezchybne) preloží to, čo sa tam nachádza.

TravelBank

Táto aplikácia vám pomôže s rozpočtom skutočných cestovných nákladov, rezervuje letenky, hotelové izby a sleduje aj iné výdavky, ako napríklad náklady na stravu.

Zdroj: Pixabay

TravelBank vám pomôže nájsť tie najlepšie riešenia systémom cena/hodnota, čiže vám odporučí lepšiu reštauráciu, prípadne varuje, aby ste na určitom úseku nevyužívali taxi služby, ale radšej metro.

Na konci cesty pošle správu o nákladoch.

Dayuse

Niekedy vás lety vyložia za úsvitu niekde v Tramtárii a vtedy by ste dali čokoľvek za hotelovú izbu, v ktorej si môžete odpočinúť, osprchovať sa, alebo prezliecť.

Zdroj: Pixabay

​Dayuse vám pomôže nájsť a rezervovať hotelové izby na denné využitie.

 AccuWeather

Existuje množstvo aplikácií na monitorovanie počasia, na rôznych platformách, ktorých využitie netreba zvlášť predstavovať.

Zdroj: Pixabay

​Aplikácia AccuWeather vo viac ako sto jazykoch predpovedá počasie hyperlokálne, takže jej neunikne ani dvadsaťminútové nečakané spŕchnutie.

Airbnb

Táto aplikácia vám nepomáha len s ulovením ubytovania na pár dní, ponúka dnes už aj zážitky.

Zdroj: Pixabay
​Pomocou miestnych odborníkov ponúka cyklistické trasy, alebo vám nájde najlepšie miesto na hľadanie hľuzovky.

V niektorých mestách je možné ju využiť aj pri rezerváciách reštaurácií.

Uber

Je otázne dokedy budeme môcť v našich končinách využívať služby tejto spoločnosti, ale alternatívna preprava cestujúcich je dostupná v 53 krajinách.

Zdroj: Pixabay

​Ak sa dostanete niekam, kde nehovoríte miestnou rečou, v aplikácii Uber nájdete jednoduchú navigáciu, ktorá vám so zadaním cieľa pomôže.