10 najpopulárnejších fotografov Instagramu: Hneď by sme sa s nimi vybrali do sveta

V dobe Instagramu môžete mať právom pocit, že so skvelým fotoaparátom alebo dobrým filtrom, môže aj z vás byť profesionálny fotograf, ktorého sledujú milióny fanúšikov. Také jednoduché to ale nie je. Teraz si predstavíme desať najsledovanejších cestovateľov, ktorých fotografie preslávili na sociálnych sieťach.

Paul Nicklen

Kanadský fotograf už viac ako dvadsať rokov pozoruje stav našej planéty. Okrem fotografovania, sa tiež zaoberá filmovou tvorbou, morskou biológiou, spolupracuje s National Geographic a robí veľa pre ochranu oceánov. Okrem toho, že je jedným z najvýznamnejších fotografov prírody na svete, je tiež vyhľadávaným aktivistom, ktorý prednáša o klimatických zmenách.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

​Chris Burkard

Pravý polyhistor: kreatívne spravuje, prednáša, publikuje, objavuje a fotografuje. Tridsaťšesťročný Burkard vyhľadáva tie najkrajšie miesta na svete, aby inšpiroval ľudí k vytváraniu vzťahov s prírodou. Jeho život je skutočný dobrodružný príbeh.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Christoffer Collin

Fotografovať začal so smartfónom pre vlastnú zábavu a vypracoval sa ako samouk. Švéd, ktorý fotografuje prírodu, životný štýl a cestovanie po svete prezradil, že sa mu ani nesnívalo o tom, že ho raz bude fotografovanie živiť. Stalo sa.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Konsta Punkka

Iba 21-ročný fínsky mladík začínal s fotografovaním divočiny, vďaka čomu si vyslúžil prezývku „Šepkajúci si so zvieratami“.

K divokej zveri sa odváži tak blízko, že takmer dokáže zachytiť ich osobnosť.
Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

David Guttenfelder

Počas svojej takmer dvadsaťročnej práce navštívil ako zamestnanec National Geographic celý svet a zdokumentoval stovky krajín. Podľa časopisu Time je najvplyvnejšou tvárou fotografovania so smartfónom a sociálnej siete Instagram.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Keith Ladzinski

Reklamný fotograf, ktorý prešiel mnoho kontinentov a spolupracoval na mnohých dokumentárnych a cestopisných filmoch, získal už množstvo ocenení. British Journal of Photography ho vybral medzi štyroch najlepších dobrodružných fotografov sveta.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Cole Rise

Polovicu svojho života strávil za objektívom, ležiac medzi kravami v tráve. S jeho prácami sa stretávame v časopisoch, umeleckých publikáciách, obaloch CD a tiež je možné, že ste použili jeho filter na Instagrame.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Ravi Vora

Fotograf pochádzajúci z Los Angeles, sa svojimi portrétmi, lajfstajlovými a krajinnými fotografiami pre reklamný priemysel, vypracoval na samý vrchol profesie. Dnes dostáva objednávky od spoločností ako Nike, Samsung, Disney, Mastercard alebo samotný Instagram.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Jannik Obenhoff

„Obyčajný chlapec s kamerou“ – takto sa opísal iba 17-ročný Mníchovčan. Od toho má, samozrejme, naviac, inak by nemal až 800-tisícový tábor fanúšikov. Jannik fotografuje od svojich 13-ich rokov a fanúšikov zbiera pomocou jedinečných krajinných fotiek. Ako tvrdí, nie je nič jednoduchšie:

„Ak nejdeš a neobjavuješ prírodu, neuvidíš, aká je krásna.“
Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Alexandra Taylor

Allie sa narodila a vyrastala v Zürichu. Momentálne študuje v Kalifornii. Je typickým odchovancom generácie Instagramu, ktorý ju od sociálnej siete priviedol k fotografovaniu. A dobre spravil, vďaka nemu si môžete pozrieť jedinečné fotografie hôr alebo púští.

Zdroj: Instagram