PR ČLÁNOK. Klimatizáciu si nikdy neinštalujte a neservisujte sami. Neodborným zásahom strácate záruku poskytovanú výrobcom.

Mnohí zruční domáci majstri si myslia, že montáž klimatizácie je jednoduchá záležitosť, ktorá sa dá naštudovať z videí na internete. Je to omyl. Klíma do bytu alebo domu nie je určená na to, aby ste si na jej inštalácii overovali svoje technické zručnosti.

Vyžaduje si odborný prístup, pretože sa môžete stretnúť s problémom, ktorý nebudete vedieť vyriešiť. Klimatizačnú jednotku môžete pri neodbornej manipulácii poškodiť a stratíte tak záruku poskytovanú výrobcom. To isté platí aj pri následnom pravidelnom každoročnom servise klimatizácie. Základné úkony spojené s čistením zariadenia dokážete podľa návodu urobiť aj sami, avšak servis si vyžaduje odborného technika. Technik musí mať oprávnenie na manipuláciu s chladivom a elektrotechnické osvedčenie, pretože pri prehliadke kontroluje i elektrické rozvody klimatizácie. Klimatizáciu sa preto nikdy nepokúšajte inštalovať sami a servisovať sami.

Ak si klimatizáciu vyberiete z bohatej ponuky ZSE získate montáž aj servis v cene zariadenia. Nebudete tak mať žiadne ďalšie starosti.

Záruka na klimatizáciu až 6 rokov

Pri výbere a kúpe klimatizácie si vždy nechajte poradiť od odborníkov. A to aj napriek tomu, že ste si na rôznych internetových stránkach urobili predbežný prieskum a približne tušíte, ktorá klíma do domu alebo bytu by bola pre vás najvhodnejšia. Firma, ktorá sa predajom a montovaním klimatizácií zaoberá, dokáže odpovedať na všetky vaše otázky a upozorniť vás aj na prípadné problémy, o ktorých by ste inak netušili. Každý byt aj priestor, do ktorého sa klíma montuje je špecifický, a preto sa nedajú uplatňovať nejaké všeobecné parametre.

Tento krok potvrdzuje aj odborník zo ZSE: „S výberom klimatizácie sa odporúčame obrátiť na odborníkov. Špecializovaná firma vám po konzultácii na obhliadke priestoru poradí, aké zariadenie je pre váš priestor najlepšie. Odporučí i najvhodnejšie umiestnenie klimatizačnej jednotky z pohľadu dispozičného riešenia klimatizovaného priestoru. Zároveň zabezpečí kvalitnú montáž, ktorá je veľmi dôležitá z pohľadu funkčnosti, efektivity zariadenia a vašej spokojnosti.“

Nákup klimatizácie v hypermarketoch nie je dobrý nápad. Personál väčšinou nie je školený na to, aby vám odborne poradil. Zároveň nedokážu poskytnúť následný  servis v podobe montáže, pravidelného čistenia či opráv porúch na vašej klimatizačnej jednotke a aj záruka na zariadenie je zvyčajne len jeden rok. Ak chcete vopred vedieť, na čo pri inštalácii klimatizácie pripraviť, pozrite si video, ako prebieha inštalácia klimatizácie u spokojného zákazníka ZSE.

Pri riešeniach ZSE Klima Bezstarosti platí záruka počas celej doby platnosti služby Bezstarosti, minimálne po dobu 4 alebo 6 rokov. Ak pokračujete vo využívaní služby, môže to byť aj dlhšie.

Ak si ponuku riešenie Bezstarosti nevyberiete, štandardná záruka na riešenie ZSE Klima je 3 roky plus pri oboch dostupných značkách Samsung aj Daikin ešte získate štandardnú záruku poskytovanú výrobcom, ktorá trvá 2 roky. Vďaka záručnému aj pozáručnému servisu tak nemusíte mať ťažkú hlavu z prípadných problémov.

Profesionálny servis raz ročne sa vyplatí

 Je veľmi dôležité, aby bola klimatizácia raz do roka odborne vyčistená a podrobená servisnej prehliadke. Na tento úkon si vždy privolajte profesionálnu pomoc. Pravidelnú ročnú servisnú prehliadku máte so ZSE Klima Bezstarosti počas celého obdobia platnosti zmluvy v cene klimatizácie.

„Klimatizácia je zariadenie, ktoré by vo vašej domácnosti malo fungovať roky. Treba sa však o ňu starať a pravidelne čistiť filtre, aby sa nezaniesli prachom a baktériami. Ak sa na klimatizácii niečo pokazí, je dobré mať poruke kontakt na firmu, ktorá vám montáž realizovala. Asi nikto z nás by nechcel zažiť situáciu, že v prípade poruchy klimatizácie vám nikto nezdvihne telefón. To sa vám u nás v ZSE nemôže stať. Sme vám k dispozícii na Zákazníckej linke, na e-mailovej adrese kontakt@zse.sk alebo v ktoromkoľvek ZSE Centre,“ hovorí odborník zo ZSE.

Servisná prehliadka prebehne u vás doma vo vopred stanovenom termíne a za dodržania všetkých protipandemických opatrení. Po prvotnej obhliadke klimatizácie, servisný pracovník ZSE:

  • vyčistí, vydezinfikuje a poprípade vymení všetky filtre vo vnútornej jednotke,
  • vyčistí a vydezinfikuje výmenníky,
  • skontroluje elektrické rozvody klimatizácie,
  • skontroluje a prípadne doplní množstvo chladiacej kvapaliny a tlak v rozvodoch,
  • vyskúša, či kondenz odteká správne,
  • vyčistí a skontroluje vonkajšiu jednotku klimatizácie,
  • preskúša všetky funkcie a ovládanie klimatizácie,
  • diagnostikuje prípadnú poruchu a navrhne postup jej odstránenia.

Nedostatočná starostlivosť o zariadenie sa môže prejaviť výrazným skrátením životnosti klimatizačnej jednotky a predovšetkým vyššími nákladmi na prevádzku. Rovnako podstupujete zvýšené riziko jej poškodenia alebo vaše zdravotné problémy. Ak však budete svoju klimatizáciu pravidelne udržiavať a servisovať u odborníkov, nemusíte sa týchto problémov obávať. Pravidelná údržba klimatizácia je prevencia, ktorá sa vyplatí.

Čo všetko získate spolu s klimatizáciou od ZSE?

Okrem dlhej záručnej doby a pravidelného servisu pre vašu klimatizáciu získate v rámci riešenia od ZSE hneď niekoľko bonusov, s ktorými bude kúpa zariadenia bez zbytočných starostí. „U nás v ZSE sme si do ponuky vybrali dve top svetové značky klimatizácií Daikin a Samsung a na webe máme veľmi prehľadnú ponuku. Naši montéri majú absolvované všetky potrebné školenia a dôkladne poznajú technickú špecifikáciu produktov, ktoré máme v ponuke. Stačí si nezáväzne vybrať klimatizáciu z našej ponuky a na obhliadke vám poradíme, ktorá klimatizácia bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám,“ hovorí odborník zo ZSE.

  • ZSE vám ponúka komplexné riešenie na kľúč. Hneď na začiatku vám skúsení odborníci poradia s výberom a umiestnením klimatizácie a zabezpečia obhliadku vášho bytu či domu. Následne vám v cene klimatizácie zariadenia aj nainštalujú a naučia vás ju správne používať a ovládať.
  • V ZSE máte možnosť zaplatiť za klimatizáciu pomocou nízkych mesačných splátok. Na začiatok teda nepotrebujete veľkú finančnú hotovosť a nemusíte siahnuť na vaše úspory alebo si peniaze požičiavať v banke. Uhradíte zálohu 200 EUR a dohodnete sa na splátkovom kalendári priamo v ZSE.
  • V ZSE vás nečaká žiadna zbytočná byrokracia. Postačí, ak vyplníte online objednávkový formulár a pracovníci ZSE sa o všetko postarajú za vás.
  • V ZSE získate pravidelnú ročnú servisnú prehliadku spojenú s hĺbkovým čistením klimatizácie počas celého obdobia platnosti zmluvy.
  • Ak vaša klimatizácia prestane fungovať, ZSE sa postará o opravu alebo vám ju vymenia za novú. Predĺžená záruka pritom platí počas celého zmluvného obdobia a to až 6 rokov.

ZSE vám daruje elektrickú energiu pre klimatizáciu na jeden rok celkom zadarmo. Získate 300 kWh, čo je priemerná spotreba klimatizácie za rok.