PR ČLÁNOK. V práci trávime minimálne jednu tretinu dňa. Kancelária reprezentuje firmu, v ktorej pracujete, ale aj vás. Maximálne sústredenie na prácu a výborné pracovné výsledky dosiahnete len vtedy, keď sa v nej budete dobre cítiť. Prezradíme vám, ako zariadiť pracovňu tak, aby spĺňala nároky aj tých najnáročnejších.

Kancelária podľa vašich predstáv

Dostali ste kanceláriu so štyrmi prázdnymi stenami a máte si ju zariadiť podľa svojich predstáv. Vy v nej budete tráviť čas, vy sa v nej musíte cítiť dobre. Náročný užívatelia inklinujú k minimalistickému štýlu. Kvalitný elegantne pôsobiaci kancelársky nábytok, veľký pracovný stôl, na stene zavesené obrazy Dovido, ktorými prejavíte svoj nezameniteľný štýl. Všetko, čo sa v kancelárii nachádza pri práci potrebujete. Nič tu nie je navyše. Elegancia ide v tomto prípade ruka v ruke s funkčnosťou.

Strohá a predsa útulná

Biela na stenách pôsobí čisto a univerzálne, ale na steny kancelárie zvoľte mäkšie pôsobiace odtiene. Využite farby, ktoré pôsobia upokojujúco a pomáhajú vytvoriť príjemnú pracovnú atmosféru. Kancelária bude pôsobiť útulnejšie. Krémová, svetlohnedá a svetlosivá je do kancelárskych priestorov priam stvorená. V kombinácii s drevom do nej vnesú upokojujúci prírodný prvok. Do tmavého kúta postavte vždyzelenú izbovú rastlinu. Zelená upokojuje a kvet so zaujímavým kvetináčom kanceláriu vhodne oživí.

Zdroj: Dovido.sk

Pracovný stôl a stolička je to hlavné

Základom každej kancelárie je pracovný stôl a kancelárska stolička. Za pracovným stolom presedíte väčšinu svojho pracovného času. Vyberte si stôl s veľkou plochou, aby ste naň uložili všetko, čo pri práci potrebujete. Pod stôl umiestnite stolíky s úložným priestorom a zásuvkami na zamykanie. Sú pracovné záležitosti, o ktorých viete len vy a je istejšie ich držať pod zámkom. Pri stole s čelom budete mať viac súkromia. Čo máte uložené pod stolom nemusí vidieť každý.

Pracovný stôl z masívu pôsobí elegantne a reprezentatívne a vy za ním budete pôsobiť sebavedomo a isto. V klientoch to vzbudzuje rešpekt a dôveru. Pohodlie vám zabezpečí poriadne kancelárske kreslo. Čierna ekokoža pôsobí luxusne. Ergonomické a výškovo nastaviteľné kreslo s čalúnenými opierkami je zárukou pohodlia aj preto, že si ho upravíte presne tak, ako potrebujete. Kvalitná a dobre nastavená kancelárska stolička vám pomôže predísť bolestiam chrbta a ďalším zdravotným problémom.

Zdroj: Dovido.sk

Umiestnenie stola nepodceňujte

Stôl umiestnite tak, aby ste využili čo najviac denného svetla. V zimných mesiacoch sa umelému osvetleniu pravdepodobne nevyhnete, ale čím viac denného svetla do kancelárie dostanete, tým lepšie. Z lustra si urobte originálny dekoratívny prvok. Obyčajná kancelária sa vďaka nemu zmení na originálnu pracovnú miestnosť. Svietidlo v zaujímavom prevedení si všimne každý.

Zdroj: Dovido.sk

Nábytok, s ktorým dokážete pracovať

Kancelársky nábytok nemusí byť náročný. Zvoľte zostavu, ktorá bude v harmónii s kancelárskym stolom. Čim viac vecí pred zvedavými pohľadmi návštev skryjete, tým lepšie. Šanóny a dokumenty zatvorte do skriniek. Na otvorených poličkách nechajte len zákony a knihy, z ktorých čerpáte informácie. Alebo ich úplne zrušte. Zbytočné lapače prachu v kancelárii nepotrebujete. Nikdy neviete, ako sa vaše kompetencie rozrastú a koľko skriniek a poličiek budete ešte potrebovať. Vyberte si nábytok, ktorý dokážete kedykoľvek obohatiť o ďalšiu skrinku, komodu, či stolík.

Stôl nedávajte oproti oknu. Jeho odraz na obrazovke počítača nebude príjemným spestrením. Umiestnite ho tak, aby ste dobre videli na celú kanceláriu a na dvere, aby vás nič nepríjemne neprekvapilo. Väčšiu istotu pocítite, keď vám chrbát bude smerovať ku stene. Inak budete mať stále pocit, že vás zozadu môže niekto prekvapiť a to vám na pohode nepridá.