V čínskom meste Cheng-jang vzniká architektonický unikát. Mrakodrap, ktorý bude vyzerať ako brána do nebies, sa skladá z dvoch prepletených veží. Cez deň má pripomínať dvojicu husí vzlietajúcu z vodnej hladiny. V noci sa vďaka efektnému osvetleniu premení na dvojicu žeravých plameňov.

O čínskom meste Cheng-jang ste možno nikdy nepočuli, aj keď v ňom býva sedem miliónov ľudí. Leží v provincii Chu-nan v južnej časti krajiny. Teraz tu vzniká architektonický unikát - mrakodrap s výškou 177 metrov, ktorý sa skladá z dvoch prepletených veží. Nesie meno Xiangjiang Gate a inšpiruje s tromi symbolmi miestnej kultúry: Riekou Siang-ťiang, divokými husami a tiež ohňom, lebo podľa starých tradícií je s mestom spojený prastarý boh ohňa Ču-Žung.

V noci bude mrakodrap pripomínať táborák. Zdroj: RMJM

​Cez deň má pripomínať dvojicu husí vzlietajúcu z vodnej hladiny. V noci sa vďaka efektnému osvetleniu premení vo dvojici žeravých plameňov. Vnútri bude ukrývať niekoľko galérií, múzeum a úplne hore reštauráciu s výhľadom. Mrakodrap navrhlo britské architektonické štúdio RMJM. To stojí okrem iného za stavbou najvyššej budovy v Európe, petrohradským Lacht Centrom s výškou 462 metrov.

Zdroj: CNC