Dlhoročná tvrdá drina a citlivý zmysel pre detail predviedli, čo dokáže tento trojizbový byt s rozlohou iba 25 m² s krásnym výhľadom na more.

V roku 1984, keď Kostas Zouvelos a jeho manželka zbadali značku na predaj zruinovanej rozhľadne zo začiatku 19. storočia na gréckom polostrove Mani, rozhodli sa ju kúpiť. Až o niekoľko rokov neskôr sa rozhodli, že z nej spravia penzión.

Tieto veže sú všadeprítomné po celom Peloponézskom polostrove. Obyvatelia, ktorí tu bývali, nikdy neboli pod osmanskou okupáciou ako zvyšok krajiny a v roku 1832 pomohli získať Grécku nezávislosť. Po vojne ostala väčšina domov a veží opustená, keď sa ich obyvatelia presťahovali do Atén.

Pozrite si galériu

​Zouvelos a jeho manželka Kassiani Theodorakakou strávili osem rokov rekonštrukciou zrútenej veže na trojizbový penzión. Aby budova vyhovovala environmentálnym podmienkam, trikrát menili aj farbu malty.

Budova bola pôvodne malej veľkosti, 25 metrov štvorcových dosť zväzovalo ruky, ale všetko úsilie sa vyplatilo, keď stavbu konečne dokončili. Na prvom poschodí nájdete kuchyňu, z ktorej vystúpite na terasu, aby ste mali dokonalý výhľad, po ktorom túži skoro každý. Na spodnom a vrchnom poschodí sú spálne. More môžete obdivovať aj zo strechy. Nekonečný bazén, storočné olivovníky a celá nehnuteľnosť sú jednoducho úžasné.

Zdroj: Tainaron Blue