Nórsko sa môže pochváliť neuveriteľnou nedotknutou prírodou, od rozľahlých fjordov a zubatých pobreží po dlhé ľadovce a zelené pasienky. Teraz jedna spoločnosť predstavila nové možnosti ubytovania poskytujúcimi fantastický výhľad. Prespať môžete vo futuristických vtáčích búdkach s veľkými oknami.

Vtáčie búdky pre ľudí vytvorené spoločnosťou Livit majú minimalistický dizajn, ktorý zdôrazňuje scenériu okolo nich. Vytvorené sú v prírodných tvaroch a farbách inšpirovanými nórskymi horami a sú navrhnuté tak, aby ladili s prírodou. Autorom vtáčích búdok je spoluzakladateľ spoločnosti Livit -  nórsky dizajnér Torstein Aa, ktorý je známy aj projektom ocenenej vyhliadkovej lode „Vision of the Fjords“.

Búdky budú umiestnené po celej krajine a ponúknu cestujúcim nový zážitok na každom mieste, ktoré navštívia. Dodávajú sa v dvoch verziách, Mini a Medi, a je možné ich umiestniť na vybrané miesto pomocou vrtuľníka, čo znamená, že môžu byť inštalované na zaujímavých a ťažko prístupných miestach.

Búdky je možné ich umiestniť na vybrané miesto pomocou vrtuľníka. Zdroj: Livit

 „Chceli sme vytvoriť produkt, ktorý by umožnil jedinečné zážitky, s minimálnou environmentálnou stopou. Chceli sme vyrobiť produkt, v ktorom by sa návštevníci cítili ako v prírode, ale stále mali pohodlie hotelovej izby. Výrobok nie je ničím limitovaný a umiestniť sa dá v akomkoľvek prostredí,“ povedal Torstein Aa, návrhár spoločnosti Livit pre Lonely Planet.

Dokonalý kontakt s prírodou. Zdroj: Livit

​Spoločnosť tiež uviedla, že hostia môžu očakávať jedinečný relaxačný zážitok, pričom vtáčie búdky vydržia všetky typy počasia.

„Môže to byť čokoľvek od západu slnka vo fjordoch, cez sledovanie rozbúreného mora, až po relaxačný výhľad na hory“.

V súčasnosti sú na západnom pobreží Nórska umiestnené dve vtáčie búdky, ktoré je možné rezervovať prostredníctvom webovej stránky Livit a Airbnb. „Ľudia si tiež môžu zakúpiť svoje vlastné. Nepotrvá to dlho, kým pribudne viac vtáčích búdok s novými miestami,“ uviedol Torstein.

Zdroj: Lonely Planet