Veľký domov ešte neznamená, že je aj dobre riešený. Svoje o tom vie architektka Susanna Cots, ktorá navrhla prestavbu apartmánu v Barcelone.

Apartmán bol síce veľkorysý z pohľadu výmery, ale bol tmavý a jeho dispozícia nevyhovovala životnému štýlu rodiny. Architektka sa najskôr zamerala na začlenenie prirodzenejšieho svetla. To sa jej podarilo vďaka inštalácii veľkoformátových okien na terasu a smerom do ulice.

V celom interiéri sú nové biele steny a stropy. Dopĺňajú podlahy zo svetlého dreva v kombinácii s niekoľkými tmavými akcentmi, ktoré vytvárajú harmonický kontrast.

Veľmi príjemným riešením sú posuvné dvere zo skla v obývačke, ktoré siahajú od podlahy po strop. Otvárajú spoločenskú zónu na terasu a rozširujú priestor nielen opticky.

Jedným zo spôsobov, ako sa architektke podarilo výrazne odľahčiť pôdorys, bolo vytvorenie zarámovaných sklenených stien, ktoré pomáhajú oddeliť priestory a zároveň umožňujú priechod svetla.

Veľmi pôsobivá je minimalistická kuchyňa, ktorú od obývačky delia sklenené dvere. V prípade potreby sa dajú otvoriť a oba priestory spojiť do jedného. Za drezom sú steny pokryté tmavosivým cementom, ktorý dodáva modernému priestoru zaujímavú textúru.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC