Môže byť super byť koňom v blízkosti Buenos Aires, ak vychádzame z tohto brutálneho betónového domu. Hlavne preto, lebo kone tu môžu tráviť celé dni pasením sa na streche trávnatej budovy.

Nie práve každodenné je toto točité schodisko vyčnievajúce z kopca, obklopené umelým jazerom a krásne upravenými trávnikovými kobercami na Pampách. Všetkých 44 koní, ktoré tu žijú, pomáha pri ich udržiavaní.

Zdroj: Estudio Ramos
Podivná budova alebo skôr superstajňa bola navrhnutá miestnym štúdiom Ramos pre profesionálnu hviezdu jazdeckého póla, jedného z najlepších na svete - Nacho Figuerasa.
Zdroj: Estudio Ramos

Premýšľal o nápadne modernej a ekologickej stavbe, keď mu jeho vysnívaný dom naplánoval architekt Juan Ignacio Ramos, alebo jeho slovami:

„Chceli sme vytvoriť praktické a inšpiratívne miesto, ktoré je ako múzeum.“
Zdroj: Estudio Ramos

Ešte väčšiu výraznosť dosiahli, že budova, ktorá je vyrobená z liateho betónu, bez problémov zapadá do svojho prírodného prostredia a je voľným okom z diaľky sotva viditeľná. Najmä, ak by váš pohľad upútali pokojne sa pasúce kone. Ani by vám nenapadlo, čo sa pod ich kopytami skrýva.

Zdroj: Estudio Ramos
Šikmé schodisko, nádherný bazén a okúzľujúca panoráma, ktorú môžete obdivovať z terasy, ktorá je skutočným umeleckým dielom domu, ešte umocňujú tento zážitok.
Zdroj: Estudio Ramos

Jedným z obľúbených miest Figueiru v stajni je úložný priestor, ktorý je možné vidieť v obývacej izbe, kde má uložené sedlá, čižmy, prilby a všetky ďalšie potreby, pričom, samozrejme, nezabudol ani na trofeje, ktoré získal počas svojej kariéry.

Zdroj: Estudio Ramos

Argentína má silnú tradíciu v tomto športe a v okolí Buenos Aires sú dve obrovské ihriská jazdeckého póla. Počasie umožňuje hráčom kontakt s ich vášňou po celý rok.

Zdroj: Estudio Ramos

Zdroj: Estudio Ramos

Nie je preto prekvapením, že Figueras to tu miluje:

„Milujem sedenie na svojej masívnej streche so svojimi priateľmi pri debate a pohári dobrého vína.“
Zdroj: Estudio Ramos

Čo dodať? Radi by sme sa pripojili k spoločnosti s pohárom vína a sledovali hornú časť domu pokrytú trávou, pri západe slnka v Pampas.

Zdroj: Archdaily