Toyota na CES nepredviedla len zopár vozidiel a zariadení z budúcnosti, ale aj koncept celého mesta. V japonskom meste bude testovať svoje futuristické technológie skôr, ako sa začnú vyrábať.

Toyota načrtla koncept celého mesta, ktoré bude postavené v priebehu niekoľkých rokov na úpätí hory Fuji v Japonsku. V mestečku s rozlohou 70,8 hektárov sa budú testovať autonómne vozidlá, roboty a najnovšie technologické výdobytky spojené s umelou inteligenciou, poháňané solárnymi panelmi a vodíkovými palivovými článkami.

Zdroj: Toyota

Zdroj: Toyota

​Náklady na tento projekt zatiaľ neboli spoločnosťou Toyota oznámené, ale odhaduje sa, že táto investícia bude stáť miliardy dolárov. Nepôjde len o maketové mesto, zo začiatku sem Toyota plánuje nasťahovať dvetisíc ľudí, inžinierov spoločnosti s ich rodinami, aby si

naživo vyskúšali technológie, ktoré plánujú na trh uviesť o niekoľko rokov až desaťročie.
Zdroj: Toyota

Zdroj: Toyota

​Zostavením plánu mesta bol poverený Bjark Ingelstom z Dánska, ktorý tiež navrhol nové sídlo spoločnosti Google a novú výstavbu Svetového obchodného centra. Zmyslom vlastného mesta je, že

ak sa začne úplne od nuly, bude ľahšie začleniť modernú technológiu do infraštruktúry mesta.
Zdroj: Toyota

Zdroj: Toyota

​Senzory v budovách budú schopné posúdiť zdravie obyvateľov, zisťovať ich potreby pomocou umelej inteligencie, zabezpečovať ich pomocou robotov a všetky vozidlá budú riadené autonómne. V meste budúcnosti chce Toyota tiež umožniť výskumným pracovníkom, aby tu začali alebo pokračovali v práci na svojich vlastných projektoch.

Zdroj: YouTube