Táto letná rezidencia na ostrove Santorini sa stala súčasnou klasikou gréckych nabielených domov.

Letná vila navrhnutá Kapsimalis Architects ako súčasť hotela Andronis Arcadia svieti ako syntéza snehobielej kubistickej línie.

Budova s ​​rozlohou 600 metrov štvorcových sa nachádza v severozápadnej časti ostrova Oia s prvotriednym výhľadom na Egejské more.

Vila, ktorá vyzerá ako stoh kociek, dokonale ladí s harmóniou hotela ako celku, pričom nesie miestne architektonické prvky, zabalené do moderného plášťa.

Zdroj: Kapsimalis Architects

​Vo vnútri sú obrovské a vzdušné interiéry s ľahkým prístupom z jednej miestnosti do druhej. Okolo elegantného bazénu položili pohodlné ležadlá a pohovky a zasadili olivovníky, aby ho spojili s okolitou krajinou.

Vila je rozdelená do troch úrovní a apartmán pre hostí je na vrchu. Spoločný priestor alebo obývacia izba sú vyzdobené dosť zdržanlivým a minimalistickým dizajnom s malým nábytkom a doplnkami, ale s väčším množstvom svetla a farby piesku.

Zdroj: Kapsimalis Architects

​Stredom jedálne sa tiahne dlhý stôl s modernou lampou nad ňou, zatiaľ čo v kúpeľni prevláda použitie prírodných materiálov (väčšinou kameňa).

V centrálnej časti rezidencie čakajú tri izby na tých, ktorí snívajú o zvuku vĺn Santorini, zatiaľ čo v suteréne sa nachádza telocvičňa, spa a ďalšie dve spálne..

Pozrite si galériu