Každý potrebuje domov. Niektorí ľudia majú to šťastie, že bývanie zdedia. Iní ho kúpia alebo prenajmú. A potom sú tu ľudia, ktorí si domov vybudujú vlastnými rukami. Medzi ne patrí aj Zach Both a Nicole Lopez.

Mladý pár si s pomocou priateľov a rodiny vytvoril svojpomocne jurtu. Spoločne vytvorili web s názvom "Do It Yurtself", kde podrobne popisujú proces vytvárania vlastnej jurty a ponúka užitočné informácie každému, kto sa rozhodne vytvoriť niečo podobné.

Ich jurta sa môže pochváliť plochou 223 m2 s loftovou spálňou, ktorá do priestoru pridáva približne 61 m2. Základ bol postavený počas jediného víkendu. Zútulňovanie interiéru trvá približne rok. A je na čo sa pozerať.

Pozrite si galériu

​Vnútro jurty má do nomádskeho poňatia ďaleko. Ide moderne riešený interiér v minimalistickom štýle. Z farieb prevláda biela a čierna, ktoré dopĺňajú zelené akcenty živých rastlín.

"Nicole a ja sme narazili na všetko od bežných inštalatérskych a elektrických vedení, až po rámovanie stien a farbenie drevené podlahy," hovorí Zach Both. Bolo to vraj prvýkrát, čo sa o niečo také pokúsili. "Jurta funguje ako naše stavebné laboratórium, kde môžeme experimentovať a naučiť sa mnoho nových zručností, ktoré si vezmeme do budúcich projektov," dodáva.

Zdroj: CNC