Malé kabíny, ktoré vytvoril francúzsky Lumicene, umožňujú obyvateľom miest, aby sa prakticky naplnili okolitou prírodou, keď sa dostanú z ruchu veľkomesta.

Zvláštne na tejto kabíne je to, že má obrovskú sklenenú fasádu s priemerom päť metrov, ktorú môžete dokonca úplne otvoriť, čím sa účinne eliminuje hranica medzi vonkajším a vnútorným priestorom.

Zdroj: Lumicene

Zdroj: Lumicene

​Základom Lumipodu je kruh s priemerom päť a pol metra, čo znamená, že priestor, ktorý je k dispozícii, je iba sedemnásť metrov štvorcových, ale dizajnéri ho rozumne využili, takže máte k dispozícii všetko, čo potrebujete na krátky útek pre realitou. Spálňa má nielen veľkú manželskú posteľ, ale aj sprchu, WC a malú šatníkovú skriňu.

Zdroj: Lumicene

​Je to tiež veľmi atraktívne kvôli zakrivenému panoramatickému oknu v hliníkovom ráme, ktorý sa dá prispôsobiť rôznym situáciám v závislosti od počasia. Za nepriaznivého počasia sa dá úplne zatvoriť a slúži ako pohodlná chata, kde výhľad zostáva neporušený. Ak fúka iba vietor, odporúča sa používať ho v polootvorenej polohe, ktorá poskytuje ochranu pred nárazmi vetra a keď je počasie vonku nádherné, môžete ho úplne odtiahnuť a užívať si vonkajší priestor.

Zdroj: Lumicene

Zdroj: Lumicene

​Keďže Lumipod chce spájať ľudí s prírodou, je kabína tiež navrhnutá tak, aby minimalizovala svoj vplyv na životné prostredie a uľahčila čo najľahšie splynutie s okolitým prostredím. Dizajn bol navrhnutý v Lyone a nestále sa vyvíja. Ak vás projekt zaujíma podrobnejšie, môžete si ho pozrieť tu.

Zdroj: Lumi-pod