Striedmosť, trojuholníkový tvar a výrazné presklenie, vďaka ktorému máte okolitú krajinu ako na dlani. To sú výhody malej chaty v tvare stanu, ktorú navrhli Anthony Hunt Design a Luke Stanley Architects na vrchole kopca v Novom Južnom Walese v Austrálii.

Chata Kimo Hut má jednoduchý utilitárny tvar. Tvorcovia ju navrhli tak, aby vytvárala pocit útočiska a zároveň ponúkla maximálne spojenie s prírodným prostredím. Dôležité tiež bolo, aby príliš vyčnievala z ostatných poľnohospodárskych budov na pracovnej farme.

Zdroj: Hilary Branford

​Domček sa nachádza na konci dlhej poľnej cesty. Obyvatelia vstupujú do chaty sklenenými dverami, ktoré umožňujú dobrý výhľad na cestu. Zadná časť chaty je plne zasklená a poskytuje nádherný výhľad na údolie Kimo.

Zdroj: Hilary Branford

​Výrezy v streche a okná, ktoré sa nachádzajú vo výške podlahy, tiež ohraničujú pôsobivé výhľady a umožňujú, aby do interiéru prúdilo prirodzené svetlo. Účinné vetranie zaisťujú sklenené priechody v oknách. Keď sú otvorené, prúdi cez chatu osviežujúci vánok.

Zdroj: Hilary Branford

​Kimo Hut nie je zďaleka tak primitívny ako vyzerá. Chata je vybavená všetkým, čo potrebujete - od voľne stojaceho krbu na drevo až po systém ohrevu horúcej vody na sprchu. Solárne panely poskytujú vlastný obnoviteľný zdroj energie.

Zdroj: Hilary Branford
Zdroj: CNC