Predstavte si, že dáte výpoveď v práci a vrhnete sa do niečoho, čo ste nikdy predtým nerobili. Niečo také urobil pár, ktorý vymenil prácu v marketingovej agentúre za stavanie domčekov na záhrade.

Všetko sa to začalo, keď architekt Lukas Brzozowski a jeho žena Ivana, ktorá vyštudovala odevný dizajn, potrebovali úložný priestor na záhradu. Chceli niečo praktické a zároveň krásne. Dlho hľadali domček, ktorý by im vyhovoval, až sa nakoniec rozhodli, že všetko vezmú do vlastných rúk. Po dlhých večeroch nad skicárom konečne našli dokonalý dizajn pre záhradný domček.

Pretože stavba záhradného domčeka presahovala ich technické schopnosti, obrátili sa s prosbou o pomoc na remeselníkov, ktorí im pomáhali s rekonštrukciou bytu. Nielenže im pomohli, ale doteraz sú súčasťou tímu.

Keď potom v lete 2017 sedeli na záhrade a popíjali víno, Lukas povedal: "Bola by to zábava. Mali by sme začať stavať záhradné domčeky." Na jeho prekvapenie Ivana po niekoľkých sekundách ticha odpovedala: "Áno, poďme na to."

Tak sa zrodila ich nová firma. Čoskoro dokončili prvý platený projekt. Po strašnom období, kedy sa nič nedialo, prišla ďalšia zákazka a po nej nasledujúca.

V novembri 2017 si manželia zaregistrovali spoločnosť A Room in the Garden. Po asi 17 mesiacoch majú portfólio plné realizovaných záhradných budov a mnoho zákaziek. "Najúžasnejšou vecou je, že teraz dostávame žiadosti z celej Veľkej Británie. Architekti nás kontaktujú, aby sme navrhli záhradné miestnosti pre tých klientov, ktorí chcú niečo zvláštne a jedinečné. Dokonca sme mali žiadosť z Talianska. Nechápte nás zle, cesta nebola vôbec ľahká a bola príliš desivá. Dali sme do toho všetko, čo sme mali. Ale bolo toto najlepšie rozhodnutie, aké sme kedy mohli urobiť," dodáva Lukas.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC