Dokonalý úkryt pred civilizáciou je jedna z vecí, o ktorých všetci počúvame. A je celkom jedno, či ide o exotické letovisko, alebo o víkendový kemp pri jazere. Pokiaľ vás láka les, potom pre vás má Rasmus Lybæk tip na perfektné ubytovanie.

​Potom, čo sa rozhodol žiť v blízkosti prírody, vytvoril Løvtag (v preklade baldachýn) obklopený vznešenou dánskou prírodou v blízkosti Mariager Fjord na polostrove Als Odde.

Doteraz je postavený len jeden z celkovo deviatich domov. Autorom minimalistických prístreškov v korune stromov je architekt Sigurt Larsen.

Jedným z najlepších ekologických aspektov projektu je fakt, že kvôli výstavbe hotelového komplexu nebudú poškodené ani pováľané žiadne stromy. Kabíny sú navrhnuté tak, aby nenarušovali prirodzený rast stromov.

Prvý z príbytkov je postavený okolo borovice, druhá a tretia kabína budú vybudované okolo dubu a buku.

V kabíne s rozlohou 31 metrov štvorcových môžu prenocovať až štyria hostia. Interiér zahŕňa dve miesta na spanie, kuchynský kúr, obývačku a jedálenský kút, prístup na strešnú terasu a kúpeľňu so sprchou. Dom má vodu, elektrinu a vnútornú inštaláciu. Nachádza sa vo výške 6 až 8 metrov. Prístupný je po drevenom moste. Stavba je podopretá kovovými trámami a má veľké okná na juh a západ, vďaka čomu do interiéru prúdi dostatok prirodzeného svetla.

Pozrite si galériu

Netradičné obydlia: Bývali by ste v korunách stromov?

Pamätáte sa, ako sme si stavali v detstve rôzne malé bunkre, kde sme sa mohli schovať pred dohľadom dospelých? Tieto nostalgické spomienky vám pomôžeme vrátiť späť...

Zdroj: CNC