Ako stavebný materiál na budovanie domu môže poslúžiť hocičo. Dôkazom môže byť príbytok zložený z troch prepojených kopulí, ktorý pol postavený zo zmesi betónu a prostriedkov na umývanie riadu na Kostarike.

Pozoruhodná stavba, ktorá sa vzdialene podobá obydliam zo Star Wars, vznikla v Montezume, okúzľujúcom surferskom meste na Kostarike. S nápadom prišla mladá žena menom Katrin, ktoré projektom dokázala nadchnúť aj miestneho architekta a stavebných robotníkov.

Všetky bloky pre kupole vyrobili sami ručne pomocou špeciálnej zmesi betónu a peny z umývacieho prostriedku na umývanie riadu a ručne vyrábaných foriem.

Jednou z najzložitejších vecí pritom bolo správne namiešanie hustoty peny. Mnoho tvárnic sa nepodarilo, než prišli na správny pomer. Nakoniec ale predsa len vyrobili asi 1200 blokov potrebných na stavbu.

Správa o originálnej stavbe sa rýchlo rozniesla a veľa ľudí bolo zvedavých na prehliadku. V súčasnosti je domček dokončený. Majiteľka ho vyzdobila dizajnovými prvkami a kresbami. Veľmi pomohli aj priatelia, ktorí prispeli umeleckými dielami. Nejde len o obrazy, ale aj zvarené železné dvere, okná a úžasnú strechu, cez ktorú sa dá pozorovať hviezdy priamo z postele.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC