Hotelová izba pre skalných fanúšikov lietania: Vedľa postele nájdete simulátor Boeingu 737

Trh s ubytovaním zažíva nebývalý rozmach a vďaka službách, ako je Airbnb a mnoho ďalších, panuje v tomto segmente veľká konkurencia. Klienti si môžu vyberať z tisícov ponúk a ich konečné rozhodnutie ovplyvňuje mnoho faktorov začínajúc cenou a končiac vybavením a poskytovanými službami. Pokiaľ ste fanúšikmi lietania a ak sa chystáte do japonského Tokia, potom pre vás máme jasného favorita: hotelovú izbu s leteckým simulátorom.

Ak si teda chcete počas svojho pobytu vyskúšať simulátorvé lietanie, potom si určite musíte rezervovať izbu "Superior Cockpit Room" v Haneda Excel Hotel Tokyu. Ubytovacie zariadenie je priamo prepojené s Terminálom 2 tokijského medzinárodného letiska Haneda.

Hor sa do oblakov!

Vybavenie nefajčiarskej izby s plochou 31 metrov štvorcových obsahuje dve postele široké 120 centimetrov, stolík a dve kresielka. Na prvý pohľad nič, čo by nemohol ponúknuť akýkoľvek iný hotel. Podstatným rozdielom je ale simulátor lietadla Boeing 737-800, na ktorom si môžete zalietať.

Zdroj: Haneda Excel Hotel Tokyu

​Tešiť sa môžete na realistický kokpit, obsahujúci všetky informačné a ovládacie prvky, ako v skutočnej "sedem-tri-sedmičke". V ponuke hotela nájdete napríklad možnosť rezervácie popoludňajšieho 90 minút trvajúceho bloku, kedy za asistencie inštruktora poletíte z Hanedy do Osaky. Tento zážitok vás vyjde na 30 tisíc japonských jenov, čo je pomerne akceptovateľných 246 eur.

Lieta sa od 12:00 do 13:30 a od 14:30 do 16:00 miestneho času s tým, že v tomto čase nie je záujemcom k dispozícii obytná časť izby. Na vaše pilotovanie bude dozerať inštruktor, ktorý je skúseným kapitánom skutočného dopravného lietadla. Rezerváciu môžete urobiť online, a to najmenej päť dní pred požadovaným termínom.

Izba, kde sa vám nebude chcieť spať

Izbu si môžete prenajať aj na celú noc (konkrétne od 18:00 do 10:00 miestneho času) za 25 300 japonských jenov, teda asi 208 eur. Bohužiaľ v tomto prípade budú ovládacie prvky zakryté, takže simulátor sa nedá používať. Náplasťou vám môže byť výhľad z okna na pristávaciu dráhu letiska Haneda.

Zdroj: Haneda Excel Hotel Tokyu

​Haneda Excel Tokyu prichádza s jedinečným vybavením, ktoré jeho najväčší konkurenti určite neponúkajú. Priaznivci leteckých simulátorov tak získavajú možnosť užiť si svoj koníček v realisticky spracovanom kokpite, kde atmosféru dokresľuje blízkosť skutočného letiska.

Zdroj: CNC