Stovky zámkov v zálive, ktoré boli postavené pre bohatých investorov, majú nových obyvateľov. Duchov. Megalomanský projekt Burj Al Babas v severnej tureckej provincii Bolu sa začal ešte v roku 2014. Developer Sarot Group ale nedokázal zohnať čiastku potrebnú na dokončenie.

​Sarot Group je v bankrote kvôli nesplatenému dlhu 27 miliónov dolárov voči spoločnosti Burj Al Babas.

Projekt mal podľa webových stránok zahŕňať 732 víl v zámockom štýle, bazény, turecké kúpele, zdravotné a kozmetické centrum, nákupné centrum a mešitu. Hoci zákazníci z Kataru, Bahrajnu, Kuvajtu, Spojených arabských emirátov a Saudskej Arábie kúpili asi 350 z plánovaných 587 víl, nie je to dosť.

Súd nariadil skupine, aby okamžite zastavila všetky výstavbu. Zástupcovia firmy tvrdia, že stačí predať 100 víl, aby dlh splatili. Veria, že sa im krízu podarí prekonať za štyri až päť mesiacov a projekt dokončia v roku 2019.

Pozrite si galériu

Zázračná dedina na Floride: Miesto, kde žijú sexuálni delikventi

Miracle Village má takmer dvesto obyvateľov. Polovica z nich sa v minulosti previnila rôznymi sexuálnymi deliktami, zvyšok sú rodinní príslušníci. Je to svojrázna samosprávna komunita a pre jej členov je poslednou šancou.

Zdroj: CNC