Ako budeme žiť po apokalypse? Vychutnajte si video z návštevy dokonalého luxusného podzemného krytu, v ktorom nechýba pohodlné bývanie, kino, bazén s toboganom, bar, strelnica, telocvičňa ani super moderne vybavená školská trieda.

Predtým to bývalo nukleárne raketové sídlo. Dnes je to luxusný obytný a zábavný komplex, ktorý zostáva zavretý "pod pokrievkou". Dokonalý kryt, v ktorom sa dá prežiť apokalypsa alebo koniec sveta je ako miniatúrne podzemné mesto. Nachádzajú sa v ňom pohodlne vybavené byty, bazén s toboganom, strelnica, kino, interaktívne zariadená školská trieda, bar, telocvičňa, obchod s potravinami a ešte oveľa viac. Vychutnajte si video z návštevy dokonalého podzemného bunkra.

Luxusná apokalypsa

Ako budeme žiť po apokalypse? Niekto horšie a iný vôbec. Ale na toho, kto sa dostane do podzemného krytu na utajenom mieste niekde v Kansase uprostred Ameriky, čakajú zrejme dokonalé podmienky na prežitie... všetkého. Bývalé sídlo zo 60. rokov vzniklo počas Kubánskej raketovej krízy, kedy sa celý svet dostal najbližšie k hrozbe jadrovej vojny. Dnes je plné vylepšení, ktoré sa hodia k dlhodobému životu pod zemou, keď hore nastal koniec sveta a človek z toho nechce zblázniť.

Sebestačný kryt

Pokiaľ niekde v blízkosti vybuchne supervulkán, špeciálna filtrácia zaistí čistý, dýchateľný vzduch. Systém si poradí aj so vzduchom kontaminovaným rádioaktívnym žiarením alebo rôznymi nervovými plynmi. Vlastná vodáreň denne zaistí zhruba 380 tisíc litrov vody. V sklade je konzervované jedlo na päť rokov. Na dvoch poschodiach sa dajú pestovať rastliny a inde chovať ryby. Nechýba hypermoderné bezpečnostné centrum, dekontaminačná zóna, dokonca ani zadržovacia cela. A to nie je zďaleka všetko.

Dokonalosť od NASA

Niektoré z týchto dômyselných vylepšení by ste tu asi nečakali. Pomáhal s nimi vedec z NASA, ktorý sa inak stará o to, aby sa astronautom darilo dobre počas pobytu vo vesmíre. V umelom parku je miesto vyhradené pre venčenie psov. Na ďalšom poschodí nájdete zubársku ordináciu. Školská trieda je vybavená počítačmi a digitálnou tabuľou. Čo ďalej? Sauna. Automaty s videohrami. Vlastné servery na televíziu a wifi. Všetkých dvanásť komfortných bytov v cene od 1,5 do 3 miliónov dolárov je už rozpredaných. Skôr ako podzemný kryt to vyzerá ako luxusný rezort - ktorý je náhodou pod zemou a prakticky nezničiteľný.

Zdroj: CNC