Pre tých, ktorí nechcú žiť na jednom mieste, je mobilný dom skvelou alternatívou k tradičnému bývaniu. Krásnym príkladom je autobusové bývanie Jessie Lipskin.

Domov z autobusu poskytuje Jessie Lipskin všetko, čo potrebuje pre pohodlný život na cestách. Na ploche 121 metrov štvorcových sa môže pochváliť dvoma miestami na spanie, vaňou a plne vybavenou kuchyňou. Nechýba klimatizácia, práčovňa a LED osvetlenie. Podlahy sú vyrobené z tvrdého dreva, škandinávska minimalistická estetika dodávajú interiéru mobilného domova sofistikovaný nádych.

Skoro sa nechce veriť, že autobus pochádza z roku 1966. Majiteľke zabralo dlhé tri roky, než nevyhovujúci dopravný prostriedok pretvorila na pohodlný domov.

"Po absolvovaní školy som žila v New Yorku. Vtedy som si uvedomila, že ľudia trávia veľa času zameraní na fyzické predmety. kupujú ich, strácajú a následne hľadajú. Väčšina z týchto vecí mi prišla ako zbytočná. Uvedomila som si, že čas a emocionálnu energiu môžem využiť inak. To bola iskra, ktorá ma viedla k môjmu malému domácemu životnému štýlu," vysvetľuje majiteľka, čo ju primälo k radikálnej zmene.

Pozrite si galériu

Dizajnová perla na prenájom: Retro príves sa dá použiť nielen ako miesto na bývanie

Po desaťročia boli dizajnové prívesy skvelým riešením pre ľudí, čo sa rozhodli žiť mimo rozvodnej siete. Hoci boli "Silver bullets" navrhnuté primárne ako mobilné domy, majiteľ spoločnosti Airstream Shelby Wilson z nich vytvoril skvelý priestor na konanie najrôznejších akcií.

Zdroj: CNC